جغد تالابی

دانشنامه آزاد فارسی

جُغْدِ تالابی (short-eared owl)
جغد Asio flammeus در امریکای شمالی، امریکای جنوبی، و اوراسیا۱. در مناطق باز فراوان است و در روز و شب پرواز می کند. سر، پشت، و بال هایش قهوه ای و تا حدودی روشن است و لکه های قهوه ای تیره تری دارد. سطح زیرین بدنش نخودی و حنایی است و نشان هایی متمایل به سیاه روی سینه اش دارد. پاهایش نخودی کم رنگ اند. انگشتان و منقارش سیاه است. تخم های سفیدش را روی زمین، در میان خلنگ یا پروانه آساها، یا روی توده ای از جگن، یا نی هامی گذارد. این جغد شکارگر موش آبی۲ است. توزیع تولیدمثلی اش در بریتانیا از لنکشر۳ و یورکشر۴ به سمت شمال گسترده است. این گونه بیشتر مهاجر زمستانی جنوب انگلستان است، و در بهار آن جا را ترک می کند. این جغد در ایران نیز یافت می شود. جغدها پرندگان شکاری شب، و در مجموع پرندگانی بسیار سودمندند، زیرا غالباً انواعِ موش هایی را شکار می کنند که برای مزارع کشاورزی زیان آورند یا در انبارها ضایعات فراوان به بار می آورند.
EurasiavoleLancashireYorkshire

پیشنهاد کاربران

جغد تالابی یا جغد گوش کوتاه ( نام علمی: Asio flammeus ) گونه ای جغد است که در علفزارها و دشت های باز، مناطق باز کناری تالاب ها و تپه های ماسه ای زندگی می کند.
بخش اول نام علمی این جانور یعنی Asio به سرده جغدهای گوش دار تعلق دارد که طره هایی در دو طرف سر خود شبیه به گوش پستانداران دارند اما در جغد تالابی این طره ها بسیار کوتاه است و معمولاً دیده نمی شود. فقط وقتی که این حیوان تهدید شده و در وضعیت دفاعی قرار می گیرد این طره ها را به نمایش می گذارد. بخش دوم نام یعنی flammeus هم در زبان لاتین به معنی «شعله کشیدن یا رنگ آتش» است.
...
[مشاهده متن کامل]

این پرنده یکی از بالاترین پراکنش ها را در میان تمامی پرندگان دارد و در تمام قاره ها به جز استرالیا و قطب جنوب حضور دارد. جغد تالابی پرنده ای نیمه مهاجر است یعنی برخی از آن ها در زمستان به نقاط گرمتر کرده و بیشتر آنها یکجانشین هستند اما در جستجوی غذایشان که جوندگان به ویژه وُل ها ( همسترهای دم کوتاه ) هستند جابجا می شوند و در جایی که جمعیت طعمه هایشان کم شده باشد نمی مانند. آنها در اروپا، آسیا، آمریکای شمالی و جنوبی، جزایر هاوایی و گالاپاگوس زادوولد می کند. جغدهایی که تابستان در بخش های شمالی تر زمستان به جنوب مهاجرت می کنند.
جغد تالابی در مناطق بازِ کناری تالاب ها، تپه های ماسه ای، مرغزارها، علفزارها، ساوانا، و توندرا زندگی می کند و در میان پوشش گیاهی مجاور گنداب ها لانه درست می کند. این پرنده در ایران هم نسبتاً پرجمعیت است.
این پرنده شکاری جغدی میان جثه با ۳۴ تا ۴۳ سانتیمتر طول و ۲۰۶ تا ۴۷۵ گرم وزن است و فاصلهٔ دو سر بال آن ۸۵ تا ۱۱۰ سانتیمتر است. ماده ها کمی بزرگترند. چشم هایی بزرگ، سری بزرگ، گردنی کوتاه و بال هایی عریض دارد. منقار سیاهش کوتاه و قوی و قلاب مانند است. رنگش بین گندمگون تا قهوه ای تیره با خال های روشن متغیر است. بالای سینه اش راه راه است و پروازش به دلیل بال زدن های عجیب و غریب شیوه مضحکی دارد و به پرواز بید یا خفاش شباهت دارد. چشم های زرد - نارنجی آن با حلقه ای از پرهای سیاه احاطه شده گویی که سرمه غلیظی به دور چشم خود مالیده است و پوشش مدور مایل به سفید دور چشم ها به ماسکی که بر صورت زده باشد شباهت دارد.
جغدهای تالابی عموماً تک همسرند و فصل تولیدمثل آنها در بهار است. آنها بر روی زمین و بین گیاهان کوتاه در چمنزارها، علفزارها، ساوانا و توندرا آشیانه ای بر پا کرده و ۴ تا ۷ تخم می گذارند و اگر جمعیت ول ها زیاد باشد ممکن است تعداد تخم هایشان دورقمی هم بشود. سالی یک بار تخم گذاری می کنند و پرنده ماده بیشتر بر روی تخم می خوابد. طول این دوره بین ۲۱ تا ۳۷ روز است. جوجه ها در یک ماهگی بال و پر درآورده و در یک سالگی به بلوغ می رسند.

جغد تالابیجغد تالابیجغد تالابی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جغد_تالابی

بپرس