جعفری محمدمهدی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] سید محمدمهدی جعفری، پژوهش گر بزرگ قرآن و نهج البلاغه، در سال 1318ش. در شهرستان دشتستان از توابع استان بوشهر متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی را در برازجان گذرانید. لیسانس زبان و ادبیات فارسی رادر سال1340ش. از دانشگاه شیراز، فوق لیسانس زبان و ادبیات عرب را در سال 1354ش. از دانشگاه تهران و دکترای فرهنگ عربی و علوم قرآنی را در سال 1367ش. از دانشگاه تهران اخذ کرد. وی همچنین سابقه مبارزات سیاسی فراوانی را به همراه دارد.
استاد جعفری، در علوم دینی و ادبیات و زبان عربی و فارسی کوشش های بسیار کرده و مطالعات قابل توجهی در زمینه نهج البلاغه دارد. دکتر جعفری در دوره اول مجلس شورای اسلامی، به نمایندگی از مردم دشتستان انتخاب شد. ایشان در حال حاضر عضو هیات علمی دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز می باشد.
از دکتر جعفری مقالات بسیاری در مطبوعات کشور به چاپ رسیده است. همچنین کتاب «تصحیح و ترجمه نهج البلاغه» ایشان، در سال 1387ش. برنده بیست و ششمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده است.
ترجمه کتاب همکاری های اجتماعی اثر شیخ محمد ابوزهره
ترجمه روش تربیتی اسلام به قلم محمد قطب

دانشنامه آزاد فارسی

جعفری، محمّدمهدی (برازجان ۱۳۱۸ش)
جعفری، محمّدمهدی
فعال سیاسی، محقق و از نهج البلاغه پژوهان و مترجمان نهج البلاغه. وی در خانواده ای اهل علم به دنیا آمد و پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی به شیراز رفت و در ۱۳۴۰ از دانشگاه شیراز در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی دانشنامۀ لیسانس گرفت؛ عازم تهران شد و در این شهر به فعالیت های سیاسی و مذهبی علیه رژیم شاه پرداخت. در ۱۳۴۲ش به جرم همین فعالیت ها دستگیر و به چهار سال زندان محکوم شد. او تا ۱۳۴۶ در زندان به سر برد و کنار آیت الله طالقانی و مهندس مهدی بازرگان به مطالعات قرآن پژوهی خود ادامه داد و به آیت الله طالقانی در تألیف جلدهای سوم و چهارم پرتوی از قرآن کمک کرد. طی سال های ۵۵ تا ۱۳۵۸ به ویرایش تدوین جلد پنجم پرتوی از قرآن همت گماشت که از جانب آیت الله طالقانی به او محول شده بود. در ۱۳۶۲ش نیز جلد ششم پرتوی از قرآن را که تفسیر ۲۳ آیۀ اول سورۀ نساء و مجموعه یادداشت های مؤلف در زندان اوین بر آن آیات بود انتشار داد و فرهنگ پرتوی از قرآن را که آیت الله طالقانی تنظیم کرده بود بدین کتاب افزود. در ۱۳۵۵ش به عنوان پژوهشگر به خدمت فرهنگستان زبان ایران درآمد. در ۱۳۵۸ش به عنوان مربی به گروه زبان و ادب عرب دانشگاه تهران پیوست. در ۱۳۶۷ش در رشتۀ فرهنگ عربی و علوم قرآنی از دانشگاه تهران دانشنامۀ دکتری گرفت و به عنوان استاد به دانشگاه شیراز منتقل شد. از آثار اوست: ترجمۀ دوره ۸ جلدی کتاب علی علیه السلام نوشتۀ عبدالفتاح عبدالمقصود، روش بررسی قرآن، اصلاح در اسلام (ترجمه و تألیف)، ترجمۀ نهج البلاغه به فارسی.

پیشنهاد کاربران

بپرس