جعفرقلی خان بختیاری

پیشنهاد کاربران

جعفرقلی خان بختیاری ( زاده ۱۲۵۸ منطقه بختیاری – درگذشته ۱۳۱۳ زندان قصر ) معروف به سردار بهادر و سردار اسعد سوم، از رجال سیاسی و نظامی اواخر دوره قاجار و پهلوی اول بود. وی در آخرین سال های پادشاهی احمدشاه قاجار؛ در کابینه حسن مستوفی الممالک از ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۷ و در کابینه رضاخان پهلوی از ۱۳۰۲ تا ۱۳۰۳ وزارت پست و تلگراف را برعهده داشت. او در دوران پهلوی در کابینه محمدعلی فروغی از ۱۳۰۴ تا ۱۳۰۵ و در کابینه مهدی قلی هدایت از ۱۳۰۶ تا ۱۳۱۳ برای ۲ دوره وزیر جنگ بود.
...
[مشاهده متن کامل]

جعفرقلی خان از رؤسای ایل بختیاری، فرزند علیقلی خان سردار اسعد و از فاتحان تهران در جریان انقلاب مشروطه بود. وی در دوره پنجم مجلس شورای ملی به نمایندگی از منطقه بختیاری، در مجلس حضور داشت. جعفرقلی خان در سال ۱۳۱۳ درحالیکه هنوز وزارت جنگ را برعهده داشت، به دستور رضاشاه دستگیر شد و چندی بعد توسط پزشک احمدی در زندان قصر به قتل رسید.
جعفرقلی خان در سال ۱۳۲۳ ه‍. ق ملقب به سردار بهادر شد. پس از فتح اصفهان به وسیله صمصام السلطنه؛ عموی جعفرقلی خان، ۷۰۰ سوار بختیاری به سمت تهران روانه شدند. جعفرقلی خان از جمله کسانی بود، که در حمله سواران بختیاری به سمت تهران در سال ۱۳۲۷ ه‍. ق، فرماندهی اردوی چهارم بختیاری را به عهده داشت. فرماندهی کل سواران بختیاری نیز برعهده علیقلی خان سردار اسعد؛ پدر جعفرقلی خان بود.
پس از پیروزی مشروطه خواهان و پناه بردن محمدعلی شاه، به سفارت روس و به قدرت رسیدن احمدشاه، جمعی از سران مشروطه، مجلس عالی را تشکیل دادند تا وضعیت کشور را مشخص سازند. پس از چندی این مجلس منحل شد و اداره امور انقلاب مشروطه به هیئت مدیره مشروطه اعطا شد؛ که نام هایی چون حسن تقی زاده، حسین خان نواب، محمدولی خان تنکابنی، جعفرقلی خان بختیاری، وثوق الدوله و حکیم الملک در فهرست هیئت مدیره، به چشم می خورد. وظایف این هیئت، اداره حکومت و کشور تا برگزاری انتخابات بود. از جمله کارهایی که در این هیئت مدیره انجام شد، دستور محاکمه و اعدام شیخ فضل الله نوری، مفاخرالملک و میرزا اسماعیل خان آجودان باشی بود.
در ماه های نخست پس از فتح تهران و پیروزی مشروطه خواهان، محمدعلی میرزا با پشتیبانی مالی دولت روسیه، وارد ایران شد و به وسیلهٔ دو سپاه بزرگ که یکی تحت فرماندهی ارشدالدوله و سپاه دیگر که تعداد نیروهای بیشتری داشت نیز به فرماندهی برادر محمدعلی میرزا؛ سالارالدوله از سمت دیگر، با چند هفته اختلاف زمان، به آرامی به سمت پایتخت هجوم آورده بودند. جعفرقلی خان به همراه یپرم خان ارمنی، سردار ظفر بختیاری ( عموی جعفرقلی خان ) ، نصیر خان سردار جنگ و یوسف خان امیر مجاهد ( عموی دیگر وی ) و تعدادی سوار بختیاری و مشروطه خواه، ابتدا به جنگ با ارشدالدوله در ورامین رفتند و او را شکست دادند.

جعفرقلی خان بختیاریجعفرقلی خان بختیاریجعفرقلی خان بختیاریجعفرقلی خان بختیاری
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جعفرقلی‌خان_بختیاری
چرا در خصوص چگونگی فوت یوسف خان معروف به امیر مجاهد هیچ نگاشته ای وجود ندارد بنده در گوگل هرچه این موضوع یعنی چگونه کشته شدن امیر مجاهد را جستجو کردم چیزی پیدا نکردم لطفاً این موضوع را هم مانند فوت مابقی سران بختیاری بنگرید و پر این خصوص سلیقه ای عمل نکنید با تشکر

بپرس