جعفر پناهی

دانشنامه عمومی

جعفر پناهی (نماینده مجلس). جعفر پناهی ( زاده ۱۲۸۰ خورشیدی در تبریز ) بازرگان ایرانی و داماد احمدشاه قاجار و نخستین نماینده خلخال در مجلس شورای ملی بود.
پدرش حاج ابراهیم پناهی از مالکان و بازرگانان تبریز بود، خودش نیز پیشه پدری را ادامه داد و در جامعه تجار و مالکان شهر شهرتی یافت، [ ۱] به طوری که در ۳۱ سالگی توانست در انتخابات مجلس شورای ملی به نمایندگی اردبیل و خلخال برسد ( دوره نهم ) .
در دوره بعد خلخال که آن زمان هروآباد نامیده می شد، دارای حوزه انتخابیه مستقلی شد و جعفر پناهی به نمایندگی آن رسید. در دوره یازدهم نیز بر همین کرسی نشست و در دوره های دوازدهم و سیزدهم نماینده فیروزآباد فارس بود.
جعفر پناهی در کنار نمایندگی مجلس در تهران تجارتخانه ای هم دایر کرد و صاحب ثروت کلانی شد. برادر دوقلویش مهندس اصغر پناهی نیز از مقاطعه کاران بزرگ ساختمانی بود. [ ۱]
عکس جعفر پناهی (نماینده مجلس)عکس جعفر پناهی (نماینده مجلس)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

جعفر پناهی ( زادهٔ ۲۰ تیر ۱۳۳۹ در شهر میانه ) کارگردان، فیلم نامه نویس ایرانی و زندانی سیاسی است. پناهی کارش را در سینما به عنوان دستیار کارگردان فیلم های عباس کیارستمی آغاز کرد. بسیاری از فیلم های او تصویری انتقادی از مشکلات جامعهٔ ایرانی ارائه می دهند که این امر سبب اعمال محدودیت هایی برای نمایش آثارش شده است. پناهی تیر ۱۴۰۱ در تهران برای اجرای حکم زندان خود دستگیر و زندانی شد. او ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ با قرار وثیقه، موقتاً آزاد شد.
...
[مشاهده متن کامل]

از آنجا که جعفر پناهی به سبک نئورئالیسم فیلم می سازد سعی در ایجاد ارتباط مستقیم با جامعه دارد. به همین جهت نمایش بیکاری، بدبختی، فقر، فساد و بی عدالتی در اغلب آثارش به طرزی روشن موج می زند.
جعفر پناهی در جشنوارهٔ کن ۲۰۱۸ با فیلم سه رخ جایزهٔ بهترین فیلمنامه را دریافت کرد. آخرین فیلم جعفر پناهی با نام تاکسی برندهٔ جایزهٔ خرس طلایی جشنوارهٔ فیلم برلین شد؛ خواهرزاده اش این جایزه را از طرف وی دریافت کرد. او در سال ۲۰۰۰ میلادی، با فیلم دایره برندهٔ جایزهٔ شیر طلایی جشنوارهٔ فیلم ونیز و در ۲۰۰۶ میلادی، برندهٔ خرس نقره ای جشنوارهٔ بین المللی فیلم برلین برای فیلم آفساید شد.
فیلم مستند «این فیلم نیست» ساختهٔ پناهی در دسامبر سال ۲۰۱۱، جایزهٔ اول بخش آسیا - آفریقای هشتمین دورهٔ جشنوارهٔ بین المللی فیلم دبی را دریافت کرد.
جعفر پناهی، در ۹ مارس ۲۰۱۲، برندهٔ نشان هنر برای آزادی از بنیاد فیر پلی در سوئیس شد.
پناهی با بادکنک سفید درخشید و در جشنوارهٔ کن حضور یافت و موفق به دریافت جایزهٔ دوربین زرین این دوره از جشنوارهٔ کن شد.
در آبان ماه سال ۱۳۹۱ اعلام شد جایزهٔ آزادی افکار ساخاروف از طرف پارلمان اروپا به جعفر پناهی و نسرین ستوده اهدا شد. اعضای هیئت پارلمانی اروپا نیز تصمیم گرفتند طی سفر از پیش برنامه ریزی شده شان به تهران، ضمن دیدار با ستوده و پناهی، دعوتنامهٔ رسمی پارلمان اروپا از آن ها در ارتباط با دریافت جایزهٔ ساخاروف را به دست آن ها برسانند. اما سفر هیئت اروپایی مذکور به دلیل عدم پذیرش شرط آن ها مبنی بر دیدار با نامبردگان به ایران لغو شد.
روز شنبه ۲۹ بهمن ۹۱ ( شانزدهم فوریهٔ ۲۰۱۳ ) ، هیئت داوران جشنوارهٔ فیلم برلین، جایزهٔ خرس نقره ای بهترین فیلمنامه را به جعفر پناهی به خاطر نوشتن فیلمنامهٔ پرده اهدا کرد. کامبوزیا پرتوی که این فیلم ساختهٔ مشترک او و جعفر پناهی است برای دریافت جایزه به روی سن رفت.

جعفر پناهیجعفر پناهیجعفر پناهی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جعفر_پناهی

بپرس