جشنواره تیرگان

پیشنهاد کاربران

جشنواره تیرگان جشنواره هنری و فرهنگی چهار روزه است که به صورت دوسالانه ( هر دو سال یک بار ) در تورنتو کانادا برگزار می شود. تیرگان پلی در راستای شناساندن فرهنگ و هنر ایران زمین با برگزاری جشنواره چهار روزه در شهر تورنتو می باشد که سرآمد همه شهرها در پذیرش گوناگونی فرهنگهاست. در جشن تیرگان ۲۰۱۱، بیش از ۱۰۰٬۰۰۰ نفر به مرکز هاربرفرانت تورنتو رفتند. در روزهای ۲۰ تا ۲۳ اوت سال ۲۰۱۵ بیش از ۱۵۰٬۰۰۰ نفر در جشن تیرگان در شهر تورنتو شرکت کردند.
...
[مشاهده متن کامل]

این فیستوال شامل رقص، موسیقی، آواز، تئاتر، سینما، هنرهای تجسمی، تاریخ و ادبیات ایرانی میباشد.
نخستین جشنواره تیرگان در سال ۲۰۰۶ با نام زیر گنبد کبود برگزار شد، که در بر گیرنده جشن نوروزی و همچنین برنامه های فرهنگی و هنری ایرانی بود. در آن برنامه که از ۱۷ تا ۱۹ مارس ۲۰۰۶ در مرکز هاربرفرانت تورنتو برگزار شد، هنر بیش از صد هنرمند ایرانی در زمینه های رقص، موسیقی، تئاتر، سینما و هنرهای تجسمی به نمایش گذاشته شد، و شمار ۲۵٬۰۰۰ نفر از ایرانیان درون و بیرون مرزهای کانادا از آن دیدن کردند. در سال ۲۰۰۸ هنرمندانی مانند محمدرضا لطفی، سعید شنبه زاده و شاهرخ مشکین قلم در تیرگان به اجرای برنامه پرداختند. بیش از ۶۰٬۰۰۰ نفر از ۵۰ برنامه گوناگونی که در تیرگان ۲۰۰۸ نمایش داده شد دیدن کردند.
جشن فرخنده تیرگان که آغاز آن از ماه تیر می باشد و به مدت ۹ روز ادامه دارد، جشن تیرگان به همراه نوروز و مهرگان و سده از ارزنده ترین جشنهای ایرانیان است که در گذشته در ایران جایگاه ویژه ای داشت، و با شکوه فراوانی برگزار می شد. اگر چه روایت های بسیاری دربارهٔ خاستگاه جشن تیرگان در دست می باشد، ولی پرآوازه ترین آنها داستان قهرمان میهنی ایرانیان آرش کمانگیر است که بیشتر ما با آن آشنا هستیم. بر پایه این داستان برای فرونشاندن درگیری های مرزی میان ایران و توران، بنا بر این گذارده شد که آرش که برگزیده ترین کماندار در میان ایرانیان بود، تیری از کوه دماوند پرتاب کند که جای فرود آن مرز میان پادشاهی ایران و توران را رقم بزند. پس از پرتاب تیر از فراز البرز و اوج گرفتن آن از سپیده دم تا پیش از نیمروز، تیر سرانجام در کرانه های رودخانه آمو دریا در آسیای میانه فرود آمد و مرزهای ایران را بسی فراتر از آنچه انگاشته می شد گسترش بخشید. از این رو همزیستی فرهنگ های بی شمار و گوناگون در سرزمین پهناور ایران انگیزه پدید آمدن جشن تیرگان بوده است. تا به امروز هنوز ایران از چندگانگی فرهنگی خود برخوردار بوده و در برگیرنده بیش از ۱۵ گروه های قومی گوناگون است که هر کدام فرهنگ و آرمانهای ویژه و بی همتا و همچنین به غایت ایرانی خود را دارا می باشند.

جشنواره تیرگان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جشنواره_تیرگان

بپرس