جشن هنر شیراز

دانشنامه آزاد فارسی

تدارکات برگزاری جشن هنر شیراز در اسفند ۱۳۴۵ش فراهم و نخستین دورۀ آن در شب دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۴۶ در شیراز افتتاح شد. این جشنواره در تخت جمشید، حافظیه و سعدیه برگزار شد. هدف از برگزاری آن، کمک به اعتلای هنرهای اصیل و ملی، بالابردن سطح فرهنگ در ایران، تجلیل از آثار هنرمندان ملی و بومی و شناساندن هنرمندان خارجی در ایران و آشنا کردن علاقه مندان با آخرین تحولات هنری جهان اعلام شده بود. یازدهمین و آخرین دوره این جشن در ۱۳۵۶ برگزار شد.

پیشنهاد کاربران

جشن هنر شیراز، جشنواره ای از هنر نمایشی و موسیقی بود که از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۶ در پایان تابستان هر سال در شهر شیراز و تخت جمشید برگزار می شد. این جشنواره زیر نظر دفتر ویژه فرح پهلوی و با مدیریت فرخ غفاری برگزار می شد. از این جشنواره هنری به عنوان جنجالی ترین جریان فرهنگی و هنری در تاریخ معاصر ایران یاد می شود و در جهان به عنوان یکی از رادیکال ترین جشنواره های ترکیبی هنرها و فرهنگ های گوناگون شناخته می شود. جشن هنر شیراز از همان دوران آغازینش با توجه به ابتکار گماشتگی و گوناگونی برنامه هایش، در میان جشنواره های موسیقی بین المللی موجود، برجسته بود.
...
[مشاهده متن کامل]

سازمان جشن هنر شیراز در سال ۱۳۴۶ به ریاست فرح پهلوی با ۳۳ نفر عضو هیئت امناء و پنج عضو هیئت مدیره و کمیته های تئاتر، موسیقی، سینما و نمایشگاه ها و دفاتر پروژه های فنی، مالی، و پذیرایی و روابط عمومی آغاز به کار کرد. وظیفه های این سازمان به شرح زیر بودند:
• تهیه و تدارک برنامه های فستیوال نمایشی و موسیقی جشن هنر شیراز
• انجام سایر فعالیت های هنری برای عرصه کردن هنر در جنب جشن هنر شیراز
• برقراری پیوندها و همکاری با سازمان های جهانی هنری و تبادل برنامه های هنری برای جشن هنر شیراز
سازمان جشن هنر شیراز در درازای فعالیت خود بیش از بیست کتاب در زمینه های تئاتر، موسیقی و سینما در ایران و جهان به چاپ رسانید.
جشن هنر شیراز هر سال در شهریورماه در شیراز تخت جمشید برپا می شد. اما در سال ۱۳۵۶ یازدهمین دوره آن در ۲۶ مرداد همزمان با نخستین روز ماه رمضان گشایش یافت. از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۶ در مجموع یازده دوره جشن هنر برگزار شد. سازمان جشن هنر برای گسترش هنر و بزرگداشت هنرهای اصیل ملی و به منظور بالا بردن سطح هنر در ایران و بزرگداشت هنر هنرمندان ایران و شناساندن هنر و هنرمندان خارجی در ایران بنیان شد. در طی دوران برگزاری این جشنواره، هنرمندان بسیاری از نقاط گوناگون جهان به اجرای آثار خود در زمینه های مختلف هنری پرداختند، و فرصتی استثنایی و یکتا ( تا آن هنگام ) در تاریخ ایران و جهان به دست آمد تا هنرمندان سراسر جهان در یک مکان به تبادل فرهنگی بپردازند. در طول برگزاری این جشن سعی شد برنامه ریزی دقیق و منظمی برای ورود میهمانان خارجی در نظر گرفته شود ، تا بی نظمی و اخلالی در طول این جشن ها صورت نگیرد. مسولیت سازمان بر عهده یک گروه به ریاست فرخ غفاری بود. فرخ غفاری، که پس از چندی مدیر فستیوال شیراز شد، پیشگامانی را به جستجوی هنرمندان به دورافتاده نقاط ایران فرستاد و نقالان، گروه های موسیقی و دسته های کوچک خیمه شب بازی را پیدا کرد. هم چنین برای گزینش هنرمندان خارجی اعضای کمیته از جمله فرخ غفاری و بیژن صفاری رهسپار اروپا شدند و با شرکت در فستیوال های اروپایی با کار هنرمندان بزرگی آشنا شدند و آن ها را به فستیوال شیراز دعوت کردند.

جشن هنر شیرازجشن هنر شیرازجشن هنر شیرازجشن هنر شیرازجشن هنر شیراز
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جشن_هنر_شیراز

بپرس