جشن دونگ ژی

دانشنامه عمومی

جشن دونگ ژی ( انگلیسی: Dongzhi Festival ) یکی از مهمترین جشنواره های چینی و آسیای شرقی است که توسط چینی ها، ژاپنی ها، کره ای ها و ویتنامی ها در دوره انقلاب زمستانی در ۲۲ دسامبر یا حدود آن ( طبق زمان شرق آسیا ) جشن گرفته می شود. بعد از این جشن، روزهایی با ساعات روشنایی بیشتر و در نتیجه افزایش انرژی مثبت در جریان خواهد بود. در شمال چین، مردم معمولاً در شب یلدا دامپلینگ می خورند. ریشه های این جشنواره را می توان در فلسفه تعادل و هماهنگی در جهان یین و یانگ جستجو کرد. ژاپنی ها به آداب و رسوم سنتی در شب یلدا، تُوجی می گویند.
بعضی از ژاپنی ها در بلندترین شب سال آداب و رسومی دارند که به آن تُوجی می گویند. این شب ممکن است مصادف با شب ۲۲ یا ۲۱ ماه دسامبر باشد که بلندترین شب سال است و بعد از آن روزها بلندتر و شب ها کوتاه تر شده و به تدریج بر سردی هوا افزوده می شود. در برخی از مناطق ژاپن در شب یلدا کدو حلوایی می خورند که سرشار از ویتامین است و معتقدند با خوردن آن بدن در سال آینده سرحال و سالم می ماند. در بعضی از مناطق دیگر مردم اعتقاد دارند که در شب یلدا باید غذایی بخورند که حرف آخر آن «ن» باشد مثل میکان ( نارنگی ) یا یک نوع سبزی به نام «رنکون» ( ریشه نیلوفر آبی ) . بعضی از مردم اعتقاد دارند که با خوردن «رنکون» در آینده خوشبخت می شوند. عده ای در شب یلدا وان حمام را پر از آب می کنند و داخل آن بالنگ ( یک نوع میوه ) می اندازند سپس در آن می نشینند و اعتقاد دارند که نشستن در وانی که در آن بالنگ انداخته اند سبب می شود که ناخوشی ها و بلایا از بدن دور شود و در سال نو تنی سالم داشته باشند. عده ای نیز اعتقاد دارند که رفتن در این آب سبب می شود که در زمستان سرد از سرماخوردگی مصون بمانند و بیمار نشوند و با سلامتی این فصل را سپری کنند. [ ۱]
عکس جشن دونگ ژی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس