جستجوی ایمن

دانشنامه عمومی

جستجوی امن ( به انگلیسی: SafeSearch ) یک ویژگی در جستجوگر گوگل و جستجوی تصاویر گوگل ( Google Images ) است که به عنوان فیلتر خودکار پورنوگرافی و محتوای توهین آمیز و نامناسب عمل می کند.
در ۱۱ نوامبر ۲۰۰۹، گوگل قابلیت قفل کردن جستجو در سطح جستجوی امن را برای جستجوهای وب و تصاویر گوگل، برای کاربران دارای حساب Google معرفی کرد. پس از پیکربندی حساب، برای تغییر دادن تنظیمات یک رمز عبور مورد نیاز است.
در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۲، گوگل گزینه خاموش کردن فیلتر را به طور کامل حذف کرد و کاربران را ملزم به وارد کردن عبارت های جستجوی خاص تر برای دسترسی به محتوای بزرگسالان کرد.
جستجوی امن ( SafeSearch ) همچنین اغلب در رایانه های مدرسه ها استفاده می شود تا از دسترسی دانش آموزان مدرسه به محتوای مستهجن جلوگیری شود.
این قابلیت با استفاده از هوش مصنوعی و خزنده وب، هرگونه محتوای خشن ( مانند محتوای پزشکی که در آن خون و یا تصاویر ارگان های بدن انسان به کار رفته باشد ) ، محتوای مستهجن، محتوای توهین آمیز ( مانند محتوایی که در آن الفاظ رکیک به کار رفته باشد ) و برخی فیلم های سینمایی با درجه سنی بالای ۱۳ سال را برای کاربر پنهان می کند.
در ۲۱ تیر ۱۴۰۱ کاربران ایرانی متوجه فعال شدن SafeSearch قفل شدهٔ گوگل ( که برای کاربران زیر ۱۳ سال طراحی شده است ) در اینترنت گوشی های همراه خود برای تمام کاربران شدند. این قابلیت در واقع سیستم فیلترینگ جدید هوشمند اینترنت است که تمامی درخواست های DNS با آدرس گوگل و حتی موتور جستجوی بینگ مایکروسافت را Hijack کرده تا آی پی بازگشتی از DNS آی پی 216. 239. 38. 120 ( برای گوگل ) و 131. 253. 33. 220 ( برای بینگ ) باشد.
عیسی زارع پور وزیر ارتباطات ایران، فعال شدن SafeSearch اجباری را مطالبه خانواده ها عنوان کرد. در یک نظرسنجی با ۴۱٬۲۹۹ رای ثبت شده، ۸۸٫۲ درصد شرکت کنندگان با SafeSearch اجباری مخالفت کردند. به نظر می رسد این آغازی برای فراگیری طرح صیانت باشد.
گزارش مرکز اینترنت و جامعه برکمن دانشکده حقوق هاروارد بیان کرد که جستجوی ایمن بسیاری از وب سایت های بی ضرر را از فهرست نتایج جستجو حذف می کند، از جمله وب سایت هایی که توسط کاخ سفید، IBM، انجمن کتابخانه های آمریکا و لیز کلیبورن ایجاد شده اند. از سوی دیگر، بسیاری از تصاویر مستهجن از فیلتر عبور می کنند. همچنین قرار دادن برخی از URLها در لیست سیاه با تغییر URL سایت های پورنو بی اثر می شود، و نرم افزار برای برچسب گذاری تصاویر با مقادیر زیادی از رنگ های پوستی به عنوان محتوای مستهجن مشکل ساز است. رنگ های پوستی متنوعی وجود دارد و تصاویر نوزادان معمولاً دارای این تنوع هستند. توانایی گوگل در فیلتر کردن پورن عامل مهمی در رابطه آن با جمهوری خلق چین بوده است.
عکس جستجوی ایمن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس