جزیره سعادت

پیشنهاد کاربران

جزیره سعادت نام دیگر مجمع الجزایر سقطرا، به عربی سقطری در یمن است. سقطرا جزیره ای شگفت انگیز است که جانوران و گیاهان بی نظیری از 7 میلیون سال پیش تا امروز در آن زندگی می کنند
تصور کنید که صبح شده و شما مثل همیشه از خواب بیدار می شوید. چشم باز می کنید و خود را در جزیره ای اسرارآمیز می بینید. ابتدا فکر می کنید که خواب دیده اید و چشم هایتان را خوب می مالید اما نه، مثل اینکه واقعیت است. با خودتان فکر می کنید که یا به سیاره دیگری سفر کرده اید یا اینکه مسافر زمان شده اید و در عصر دیگری از تاریخ، مهمان کره زمین هستید.
...
[مشاهده متن کامل]

البته به نظر می رسد که حدس دوم به حقیقت نزدیک تر باشد؛ چرا که جزیره سقطرا یکی از جزایر چهارگانه ای است که از 6 تا 7 میلیون سال پیش از سرزمین اصلی آفریقا جدا افتاده است. این جزیره بسیار زیبا و شگفت انگیز 700 گونه خاص گیاهی و جانوری را که یک سوم آنها بومی هستند و در هیچ جای دیگر کره خاکی نمی توان نمونه آن را مشاهده کرد در خود جای داده است و اگرچه آب و هوای جزیره گرم و خشک است اما شگفت انگیزترین گیاهان در این جزیره رشد می کنند.
علاوه بر درخت هایی با شکل هی خاص که جزیره را به شکل عجیب و غریبی درآورده اند، ساحل شنی و عریض سقطرا که به فلات هایی پوشیده از سنگ آهکی ختم می شود و پر از غارهایی است که طول آنها به 700 کیلومتر می رسد و کوه هایی که ارتفاع آنها 1525 متر است از دیگر شگفتی های این جزیره محسوب می شوند. کلمه سقطرا ریشه در زبان سانسکریت دارد و به معنی جزیره سعادت است که البته با توجه به طبیعت سقطرا این نام چندان هم بی ربط انتخاب نشده است.
گیاهان فضایی جزیره

نام یکی از درخت های جزیره خون اژدهاست. درخت خون اژدها را از بالا که نگاه کنی مانند یک بشقاب پرنده گرد است و برگ های سوزنی شکل آن به سمت بالا کشیده شده و از رو به رو کاملاً مانند یک قارچ است. تنه درخت هیچ شاخ و برگی ندارد و تنها سر درخت پر از برگ های سوزنی شکل است. البته از صمغ درخت اژدها برای رنگ کردن و برق انداختن استفاده می کنند و علاوه بر مصرف پزشکی، برگ های این درخت سالیان درازی مورد مصرف کیمیاگران بوده است.
یکی دیگر از درختچه های عجیب و غریب سقطرا، صحرای رز نام دارد. این درختچه بیشتر شبیه پای فیل است که چندین شاخه از آن بیرون زده و سر هر شاخه گل های صورتی رنگ بسیار زیبا می شکفد. این درخت برای رشد کردن به هیچ نوع خاکی نیاز ندارد تا ریشه بدواند و حتی روی صخره های سنگی هم سبز می شود.
هیچ جاده ای برای رسیدن به سقطرانیست

جزیره شگفت انگیز سقطرا در اقیانوس هند که 250 کیلومتر با سومالی و 340 کیلومتر با یمن فاصله دارد در سال 2008 از سوی یونسکو به عنوان یکی از میراث های طبیعی جهان شناخته شده است . اگرچه این جزیره بخشی از کشور یمن محسوب می شود و با وجود اینکه 40 هزار نفر در این جزیره زندگی می کنند اما اولین راه عبور و مرور دو سال پیش - یعنی از زمانی که سقطرا مورد توجه یونسکو قرار گرفت - احداث شده است.
پرندگان آوازه خوان جزیره

علاوه بر گیاهان منحصر به فردی که در سقطرا رشد کرده اند، یکی دیگر از جاذبه های گردشگری این مکان پرندگان زیبای آن است که تعداد گونه های خاص آن به 140 نوع می رسد که در میان آنها ده گونه از این پرندگان در هیچ جای دیگر جهان یافت نمی شوند. جدای از پرندگان زیبای جزیره، یکی دیگر از دیدنی های سقطرا شنا کردن زیر آب و دیدن لاشه کشتی هایی است که در قعر دریا فرو رفته اند و ماهی های رنگارنگی که در نهایت زیبای میان کشتی های شکسته این طرف و آن طرف می روند. البته در جزیره سقطرا هیچ هتل ستاره ای وجود ندارد تا پذیرای گردشگران باشد و این بومی های جزیره هستند که با آغوش باز از مهمانان خارجی پذیرایی می کنند.

بپرس