/joz helvaa/ حلوای گردویییکی از انواع حلواهای سنتی منطقه ی استارآباد غربی استمردم این منطقه در شب نشینی ها، جشن ها و مراسم عزاداری برای رفتگان از این حلوا می پزندطرز تهیه ی آن به شرح زیر است: ابتدا برنج گرده یا نیم دانه را خیس کرده، سپس آن را با مقدار مساوی مغز گردو مخلوط کرده و در هاون بزرگ چوبی به نام سیرکوب sirkoob(سیرکو sirkoo) ریخته و خوب می سایند تا نرم شودماده ی حاصل، دنگتو(dangetoo) نام داردپس از آن ظرفی را بر شعله ی آتش گذاشته، دنگتو را در آن تفت می دهندسپس مقداری روغن داغ شده را به آن اضافه کرده، وقت روغن با دنگتو به خوبی مخلوط شد، شکر و آب را به آن اضافه می کنند آب باید به مقداری باشد که حلوا خوب بپزدبه هنگام طبخ و پختن، حلوا را با قاشق چوبی بلندی به نام کتراkaatraa و یا راکرند raakerand(صفحه ای چوبی و تقریبا مربع شکل و مسطح که قسمت جلوی آن تیز و پشت آن به دسته ای چوبی متصل است)زیر و رو می کنندتا زمانی که حلوا به روغن بیفتدوقتی حلوا پخت، گلاب و زعفران آب کرده را به آن اضافه می کنندبرای آن که متوجه شوند حلوا خوب به روغن افتاده با کف دست به آن ضربه می زننداگر حلوا کاملا پخته و به روغن افتاده باشد به دست نمی چسبد & حلوا گردویی – حلوایی که از مغز گردوی کوبیده، برنج گرده کوبیده یا نیم دانه ی کوبیده، روغن، شکر، گلاب و زعفران آب کرده درست شود