جرم نزدیک به زمین بالقوه خطرناک

دانشنامه عمومی

جرم نزدیک به زمین بالقوه خطرناک ( انگلیسی: Potentially hazardous object ) یا ( PHO ) یک جرم نزدیک به زمین - اعم از یک سیارک یا یک دنباله دار - با مداری مجاور زمین است که بتواند در مسیر مداری خود نزدیکی های تنگاتنگی به زمین داشته باشد و همچنین به اندازه ای بزرگ باشد که در صورت برخورد آن به زمین بتواند آسیب های منطقه ای قابل توجهی ایجاد کند. [ ۱] تعریف این اجرام می تواند داشتن حداقل فاصله تقاطع مداری با زمین کمتر از ۰٫۰۵ واحد نجومی ( ۱۹٫۵ فاصله قمری ) و داشتن قدر مطلق ۲۲ یا روشن تر، تعریف می شوند. [ ۲] بیش از ۹۹ درصد از اشیاء بالقوه خطرناک شناخته شده، دست کم در ۱۰۰ سال آینده، تهدیدی برای برخورد نیستند. [ ۳] تنها حدود ۲۰ شی بالقوه خطرناک در جدول خطر تورین فهرست شده است، زیرا اشیایی که مشخص است در طول صد سال آینده تهدیدی نیستند، مستثنی هستند. [ ۴] در طی صدها و نه هزاران سال، سیارک های «بالقوه خطرناک» این پتانسیل را دارند که مدارهایشان گسترش یابد تا بتوانند «بالقوه خطرناک» باشند.
بیشتر این اجرام سیارک های بالقوه خطرناک ( PHA ) و تعداد کمی دنباله دار هستند. از نوامبر تا تاریخ نوامبر ۲۰۲۱[ بروزرسانی] ، ۲۰۲۱، 2223 PHA شناخته شده ( حدود ۸٪ از کل تعداد نزدیک به زمین ) وجود دارد، که تنها ۱۶۰ مورد از آنها با قطر بزرگتر از یک کیلومتر تخمین زده می شود ( فهرست بزرگترین PHAها در زیر ) . [ ۵] [ ۶] [ الف] بیشتر PHAهای کشف شده سیارک های آپولو هستند ( ۱۷۳۰ ) و تعداد کمتری به گروه سیارک آتنی ( ۱۷۱ ) تعلق دارند.
اگر مدار آن به خوبی مشخص شده باشد، می توان تشخیص داد که یک جسم بالقوه خطرناک برای ۱۰۰ سال آینده یا بیشتر تهدیدی برای زمین نخواهد بود. سیارک های بالقوه خطرناک با خطر برخورد با زمین در ۱۰۰ سال آینده در جدول خطر Sentry فهرست شده اند. از اوت ۲۰۲۱، تنها حدود ۱۹ سیارک بالقوه خطرناک در جدول خطر Sentry فهرست شده است. [ ۴] بیشتر سیارک های بالقوه خطرناک دست کم تا چند صد سال زمانی که بهترین مدل های مداری رقیب آن ها به اندازه کافی محدود باشد، خطرناک نیستند، اما یافته های اخیر که محدودیت های مداری آن ها کمتر شناخته شده است، مدل های مکانیکی واگرا یا ناقص دارند تا زمانی که رصد داده های بیشتری به دست آید. پس از چندین بررسی اخترشناسی، تعداد PHAهای شناخته شده از اواخر دههٔ ۱۹۹۰ ده برابر شده است ( نمودار میله ای زیر را ببینید ) . [ ۵] وب سایت مرکز سیاره کوچک، فهرست سیارک های بالقوه خطرناک نیز اطلاعات دقیقی را برای این اجرام منتشر می کند. [ ۷]
عکس جرم نزدیک به زمین بالقوه خطرناک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس