جبی ند

لغت نامه دهخدا

جبی ند. [ ج َن َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان آتش بیک بخش حومه سراسکند شهرستان تبریز. این ده در سی وپنج هزارگزی باخترسراسکند و دوازده هزارگزی خط آهن مراغه بمیانه واقع شده و محلی است کوهستانی و معتدل و 259 تن سکنه دارد. آب آنجا از رودخانه و چشمه تأمین میشود و محصول آن غلات و حبوبات است و شغل اهالی زراعت و گله داری. و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان آتش بیک بخش حومه سر اسکند شهرستان تبریز . این ده در سی و پنج هزار گزی باختر سر اسکند و دوازده هزار گزی خط آهن مراغه بمیانه واقع شده و محلی است کوهستانی و معتدل و دویست و پنجاه و نه تن سکنه دارد .

پیشنهاد کاربران

تلفظ صحیح روستای" جَبیَند " ( ب ) و ( ن ) ساکن.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
جَبیَند تنها روستای منطقه هشترودمی باشد که اراضی آن به دو قسمت تقسیم شده است : ۱ - اراضی اصلی شامل دیمی وآبی در مجاورت روستا دارای حدود اربعه مشخص که از شمال با قره کلک از جنوب با روستای حسینلو ( خالی از سکنه ) واز شرق با روستاهای مهردار و دلوحسن واز غرب با روستای بسیط هم مرز می باشد. رودخانه "جبیندچایی" بصورت دره ای شکل بعداز طی مسیر زیبای آن از شمال به جنوب در تمام فصول جریان دارد وباغات و زمینهای اطراف این روستا و اراضی حسینلو و آتش بیگ را سیراب ودر جنوب روستای آتش بیگ به رود خروشان قرانقو ملحق میشود.
...
[مشاهده متن کامل]

۲ - اراضی کشاورزی دیمی بنام محلی" تخته" که خارج از محدوده اصلی این روستا بوده وشمالاً از طریق بازاریولی ( راه بازارسابق ) با بسیط وغرباً وجنوباً با نهر آب سولی واراضی آتش بیگ و شرقاً با محدوده اراضی حسینلو هم مرز می باشد . جاده آسفالته از محدوه شرقی آن میگذرد . مالکیت اراضی "تخته" در اواخر سلطنت قاجار توسط مالک روستای آتش بیگ بنام فتحعلی خان به روستای جبیند واگذار شده است .

جبی ند
براساس نقل قول بزرگان وساکنین قدیمی که نسل به نسل روایت شده در گذشته فردی بنام ( ( علی اکبربیگ ) ) حاکم روستای جبیند بوده که یک فرد متمول ودارای حسن شهرت اجتماعی در منطقه جنوب آذربایجان ( سهندآباد ) بوده ونسبت به برگزاری باشکوه مراسمات دینی و مذهبی بخصوص ایام محرم وماه مبارک رمضان تاکید بیشتری داشتند و در روز تاسوعا برای اهالی این روستا و روستاهای اطراف سفره احسان امام حسین ( ع ) برپا میکردند ودر شب 21ماه رمضان سفره افطاری برای روزه داران برگزارمیکردند که این سنت حسنه از آن زمان تاکنون دربین نوادگان ایشان مرسوم ودر ایام ذکرشده ( تاسوعا و21رمضان هرسال ) برگزار وتکرار میگردد. ( بطور ضمنی این ایام به اسم یکی از نوادگان ایشان ( حاج امن الله ) دربین اهالی ثبت شده است )
...
[مشاهده متن کامل]

براساس این روایات بیشترین زمینهای کشاورزی این روستا بجز زمینهای معروف به تخته فعلی مال ایشان بوده وبعنوان گله دار بزرگ در آن منطقه فعالیت میکردند. که محل اتراق ونگهداری گله ایشان در محلی بنام یورد یریضلع شرقی روستا معروف است.

باسلام، براساس روایات ونقل وقولهای قدیمی در روستا ، نام اصلی آن جمعیت بوده و در زمان یکی از شاهان وحاکمان آن زمان محل استقرار وتجمع نیروهای نظامی بوده که به لحاظ سختی تلفظ به مرور زمان به نام فعلی تغییر یافته است. نام محلی سنگر تپه ، قراول ( تپه ) و. . . در اطراف روستا موئید این مطلب است.
...
[مشاهده متن کامل]

براساس اظهار نظر افراد قدیمی و مسن در سالهای قبل ، باغ فعلی در ضلع جنوبی روستا که قبلا با دیواری دور تا دور محصور شده بود بعنوان پادگان یا دژ نظامی در زمانهای قدیم بوده و توسط چهار نقطه دیده بانی ( نگهبانی ) در فاصله کمی دورتر از روستا که دو به دو به همدیگر وباغ مورد نظر اشراف و مسلط بودندمحافظت می شد. در حال حاضر آثارکمی ازمحل دیده بانی مورد اشاره باقی مانده است. محل استقرار دیده بانی در مکانهای زیر که کاملا به راههای ورودی ودره های اطراف روستا اشراف داشتنتد: ( 1 - تپه اوراغا گلمز در سمت دوزدره2 - تپه بالای شهباز بلاغی 3 - تپه سنگر تپه نزدیک کوهپایه4 - تپه یورد یری ( دلوحسن گدیکی )

بپرس