جایزه مصطفی

پیشنهاد کاربران

جایزه مصطفی، یک جایزهٔ علم و فناوری ایرانی است که هر دو سال یک بار به دانشمندان برتر جهان اسلام اعطا می شود. این جایزه به نام محمد بنیان گذار اسلام و به دلیل تأکید بسیار او بر علم آموزی، به نام یکی از القاب او، مصطفی، به معنای برگزیده نام گذاری شده است. مبلغ پرداختی به برنده این جایزه ۵۰۰٬۰۰۰ دلار آمریکا است که از راه هایی چون وقف دارایی های مؤسسات بزرگ اقتصادی و دانش بنیان، صاحبان سرمایه، یا عموم علاقه مندان به رشد علمی جوامع اسلامی تأمین می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

جایزه مصطفی در سال ۱۳۹۱ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است. مطابق این مصوبه، شورای سیاستگذاری متشکل از دانشگاه ها و مراکز بزرگ علمی ایران و جهان اسلام بر روند اعطای این جایزه نظارت می کند و مسئولیت ایجاد دبیرخانه و برگزاری جایزه مصطفی بر عهده پارک فناوری پردیس است.
هزینه اهدای جایزه، از طریق وقف دارایی های مؤسسات بزرگ اقتصادی و دانش بنیان، صاحبان سرمایه، یا عموم علاقه مندان به رشد علمی جوامع اسلامی تأمین می شود.
در این روش افراد حقیقی و حقوقی می توانند با خرید اوراق پذیره نویسی، بخشی یا تمام سود حاصل از سرمایه خود را برای جایزه وقف کنند.
خیرین و مؤسسات علاقه مند به توسعه علم و فناوری در جهان اسلام می توانند از طریق وقف املاک و اموال خود در اهدای جایزه مصطفی مشارکت کنند. در حال حاضر «بانک توسعه اسلامی» به عنوان یک سازمان بزرگ اقتصادی در ساخت یک مجتمع تجاری در شهر تهران و به نفع جایزه مصطفی مشارکت خواهد کرد. این مجتمع تجاری یکی از بزرگ ترین مراکز تجاری و خرید در ایران و خاورمیانه بوده و منابع حاصل از آن وقف اعطای جایزه مصطفی خواهد بود.
در این روش اوراق وقف قابل خرید و فروش در بورس در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت که عواید حاصل از آن به تأمین هزینۀ اهدای جایزه اختصاص خواهد یافت. تمام عواید حاصل از موقوفات به هر یک از روش های فوق صرفاً در جهت اهداف جایزه به کار می رود و هزینه های اجرایی جایزه اعم از هزینه های دبیرخانه و برگزاری مراسم جایزه توسط پارک فناوری پردیس و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران تأمین می شود.
نامزدی برای دریافت جایزه مصطفی بر مبنای یک اثر یا دستاورد برجسته نظری یا کاربردی صورت می گیرد و مجموع فعالیت های علمی یا اثر کلی یک فرد بر حوزه های علمی فناوری، در گام بعدی مورد توجه داوران قرار دارد. داوطلبان، آثار علمی خود را از طریق یکی از نهادهای نامزد کننده به دبیرخانه جایزه ارائه می کنند.

جایزه مصطفیجایزه مصطفی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جایزه_مصطفی

بپرس