جایزه صلح نوبل ۲۰۰۳

پیشنهاد کاربران

جایزه صلح نوبل ۲۰۰۳ به شیرین عبادی از ایران «به دلیل تلاش هایش در راستای دموکراسی و حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و کودکان در ایران و به طور کلی جهان اسلام» اهدا شد. عبادی نخستین ایرانی و همچنین نخستین زن مسلمان بود که برنده جایزه صلح نوبل شد. ۱۶۵ نفر از جمله شیرین عبادی نامزد دریافت این جایزه بودند. پاپ ژان پل دوم و واتسلاو هاول دیگر نامزدان سرشناس دریافت این جایزه بودند. او در حالی این جایزه را دریافت کرد که چند سال پیش از آن در ایران وکیل چند پرونده جنجالی از جمله وکالت داریوش و پروانه فروهر در ماجرای قتل های زنجیره ای بوده و چندین بار سابقه دستگیر و زندانی شدن توسط حکومت را داشته است.
...
[مشاهده متن کامل]

واکنش ها به دریافت جایزه توسط عبادی در ایران متفاوت بود و شکاف میان جبهه دوم خرداد و گروه های تندرو را نشان داد. علی رغم واکنش خوب دولت هشتم جمهوری اسلامی ایران به این رویداد، تندروها عموماً واکنشی منفی داشتند. محافظه کاران این واقعه را اقدامی سیاسی دانستند و بنیاد نوبل را به تحت تاثیر قرارگرفتن آمریکا و صهیونیست ها متهم کردند. حتی یک نشریه این طیف او را «شارون عبادی» نامید.
محمدعلی ابطحی، معاون رئیس جمهوری گفت: «این را که یکی از هموطنان ما توانسته جایزه صلح را بگیرد، نقطه قوتی برای کشور می دانم. تلاش انسان دوستانه و تلاشی که برای تحقق حقوق انسانی انجام بگیرد، در همه جای دنیا محترم است، همچنان که تأکید جریان اصلاح طلبی از ابتدا برای احقاق حقوق مردم و آزادیهای مشروع بوده است. رفتارهایی که این آزادی ها را محدود می کند، همواره مورد انتقاد صریح جریانات اصلاح طلب داخل حکومت نیز بوده است. » احمد مسجدجامعی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی خطاب به شیرین عبادی نوشت: «انتخاب شما را برای دریافت جایزه نوبل تبریک می گویم. تلاش برای دفاع از حقوق کودکان و زنان و فعالیت صلح جویانه با به کارگیری ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی کشور نشانه ای از شایستگی های زن ایرانی مسلمان است. » سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این رویداد را را نشانه ارتقا جایگاه زنان در ایران دانست. عده ای از اصلاح طلبان معتقد بودند که محمد خاتمی به جهت مطرح کردن گفتگوی تمدن ها برای دریافت این جایزه از عبادی شایسته تر بود.

جایزه صلح نوبل ۲۰۰۳
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جایزه_صلح_نوبل_۲۰۰۳

بپرس