جاوا

دانشنامه عمومی

جاوا ( به انگلیسی: Java ) یک زبان برنامه نویسیِ شیءگرا است که نخستین بار توسط جیمز گاسلینگ در شرکت سان مایکروسیستمز ایجاد گردید و در سال ۱۹۹۱ به عنوان بخشی از سکوی جاوا منتشر شد.
زبان جاوا شبیه به سی پلاس پلاس است؛ اما مدل شیءگرایی آسان تری دارد و از قابلیت های سطح پایین کمتری پشتیبانی می کند. ایدهٔ شیءگرایی جاوا از زبان اسمال تاک گرفته شده است. یکی از قابلیت های بنیادین جاوا این است که مدیریت حافظه را به طور خودکار انجام می دهد. ضریب اطمینان عملکرد برنامه های نوشته شده به این زبان نسبت به زبان های نسل اول C بالاتر است. برنامه های جاوا به صورت بایت کد می شوند و توسط ماشین مجازی جاوا ( JVM ) به کدهای ماشین تبدیل و اجرا می شوند. در صورت وجود JVM مانند سایر زبانهای مبتنی بر آن که وابسته به سیستم عامل خاصی نیستند، برنامه های نوشته شده به جاوا بر روی هر نوع سیستم عامل و هرگونه وسیلهٔ الکترونیکی قابل اجرا می باشند. شعار جاوا «یک بار بنویس و همه جا اجرا کن» ( Write once, Run anywhere ) است که به همین ویژگی اشاره دارد. [ ۱۰] این ویژگیِ جاوا را مستقل از سکو می نامند. [ ۱۱] [ ۱۲] [ ۱۳] [ ۱۴]
در سال ۱۹۹۰ سان مایکروسیستمز در حال توسعه نرم افزاری برای استفاده ابزارهای الکترونیکی بود که مسئولیت تیم که آن را پروژه green نامیدند، جیمز گاسلینگ بر عهده گرفت. در سال ۱۹۹۱ تیم تصمیم گرفت که زبان جدید را OAK بنامند. در سال ۱۹۹۲ تیم پروژه green زبان جدیدی را معرفی کرد که با ابزارهای مختلف خانگی و لمسی کار می کرد. در سال ۱۹۹۳ وب جهانی توسعه یافت و زبان جدید با معرفی اپلت که قابلیت های زیادی به کامپیوترهای متصل به وب می افزود مشهور شد. در سال ۱۹۹۵ زبان OAK به JAVA تغییر نام پیدا کرد و توسط مایکروسافت و نت اسکیپ پشتیبانی شد. در سال ۱۹۹۶ دیگر java زبانی به صورت همه گیر چند منظوره شناخته شده بود. در سال ۲۰۰۷ زبان هایی با استاندارد JVM مانند groovy ایجاد شد و در سال ۲۰۱۴ جاوا سعی کرد با معرفی نسخه ۸ برخی از قابلیت های زبان های دیگر را به جاوا اضافه نماید. [ ۱۵]
این زبان قسمت های بسیاری از گرامر خود را از C و ++C گرفته اما دارای مدل شی گرایی ساده ای است و امکانات سطح پایین کمی دارد. کاربرد جاوا در کامپایل به صورت بایت کد است که صرف نظر از معماری و خصوصیات آن کامپیوتر، قابلیت اجرا روی تمامی ماشین های شبیه سازی جاوا را دارد. اجزای اصلی کامپایلرهای جاوا، ماشین های پیاده سازی و کتابخانه های آن توسط شرکت مذکور از سال ۱۹۹۵ منتشر شد. در مه ۱۹۹۷ این شرکت، نرم افزار رایگان این زبان را فراهم کرد. دیگران هم کاربردهای دیگری از این زبان مثل کامپایلر GNU برای جاوا یا OPENJDK را منتشر کردند. [ ۱۶] [ ۱۷]
عکس جاواعکس جاواعکس جاوا

جاوا (شهرک). جاوا ( به لاتین: Java ) یک منطقهٔ مسکونی در گرجستان است که در شهرداری جاوا واقع شده است. [ ۱] جاوا ۱٬۵۰۰ نفر جمعیت دارد و ۱٬۰۴۰ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.
عکس جاوا (شهرک)عکس جاوا (شهرک)عکس جاوا (شهرک)عکس جاوا (شهرک)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

جاوا (Java)
زبان برنامه نویسی شیء گراست که در ۱۹۹۵ توسط شرکت Sun Microsystems ساخته شد. برنامه هایی که به زبان جاوا نوشته می شوند مستقیماً با CPU رایانه ای که آن ها را اجرا می کند در ارتباط نیستند، بلکه کد آن ها توسط یک برنامه دیگر به نام ماشین مجازی جاوا (JVM) به زبان ماشین ترجمه می شود. به همین دلیل برنامه های جاوا مستقل از روش کاری۱ هستند و می توانند روی هر نوع رایانه ای از یک گوشی تلفن همراه تا یک رایانه بزرگ که ماشین مجازی روی آن نصب شده باشد، اجرا شوند. این مستقل بودن از سکوی کاری موجب رواج جاوا برای انتقال داده ها و برنامه های کوچک، که به آن ها اَپلِت۲ می گویند، روی اینترنت شده است. برای استفاده از اپلت های جاوا روی وب، مرورگر وب باید سازگار با جاوا باشد. اپلت های جاوا در داخل صفحات وب گذاشته می شوند و کاربر برای اجرای آن ها در صفحه مرورگر روی آن ها کلیک می کند. وقتی کاربر یک اپلت جاوا را در داخل یک صفحه وب کلیک می کند، یک کپی از آن به رایانه کاربر فرستاده و در آن جا پردازش و اجرا می شود و به همین دلیل بلادرنگ با کاربر تعامل دارد. این روش مزیت بزرگی نسبت به سایر ابزار های برنامه نویسی وب، که از روی سرور اجرا می شوند، به جاوا می دهد.
platformapplet

پیشنهاد کاربران

جاوا یکی از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی است که بصورت گسترده استفاده میشه. در دنیا جاوا را با گیم های گوشی های سیمبین ( یک سیستم عامل هوشمند قبل اندروید و ایفون ) میشناختند. سپس برای برنامه نویسی اندروید مورد استفاده قرار گرفت. گیم های متعددی با این زبان نوشته شده که معروفترینش Minecraft هست.
...
[مشاهده متن کامل]

با انتشار زبان های جدیدی مثل کاتلین که روی ماشین مجازی جاوا کار میکند ، جاوا مقداری افت کرد ولی باز هم زبانی قدرتمند و عالی است.

جاوا
منابع• https://avasam.ir/post/361/5-reason-for-java-popularity
[اصطلاح تخصصی ارزهای دیجیتال]
Java
جاوا یک زبان برنامه نویسی همه منظوره و شی گرا است.

بپرس