جانوران گوشتخوار افغانستان معمولاً حیوانات شکارچی و درنده بوده غذا خود را از تغذیه گوشت سایر حیوانات بدست می آورند. تمامی این حیوانات در صنف پستانداران شامل بوده توسط به دنیا آوردن چوچه تولید مثل می نمایند. این جانوران جز تسلسل طبیعی بوده از ازدیاد سایر حیوانات مضره ومفیده جلوگیری می نمایند. در افغانستان هرقدر حیوانات علفخوار ازدیاد می یابد به همان پیمانه جانوران گوشت خوار ازدیاد می یابد. طی ۳۳ سال جنگ و شکار نامطلوب تعداد زیادی حیوانات علف خوار نابود شده اند بدین ترتیب تعداد انگشت شمار از گوشتخواران زنده مانده است. تعداد مانند پلنگ برفی کفتار روباه خاکی در اسارت اداره WSPA یا جامعه جهانی پشتیبانی از جانوران سازمان ملل قرار دارند. گرگ و شغال علاوه بر جانوران وحشی بالای حیوانات اهلی نیز حمله می نمایند بدین لحاظ تعداد آن کم نگردیده است.
ظهیرالدین بابر امپراتور مغلیان هند در کتاب خاطرات خود از حیوانات بسیاری در افغانستان یاداوری نموده است. او ذکر نموده است که در بگرام یعنی فاصله ۵۰ کیلومتری کابل ببر را شکار نموده است. وامروز نشانه ازین حیوان نیست. حیوانات گوشتخوار که از افغانستان منقرض شده اند عبارتند از شیر، ببر، چیتا یا تازی پلنگ می باشد؛ که امروز دیگر وجود ندارد. حیوانات گوشتخوار در جای وجود دارند که برای شان تعمه وجو داشته باشند. پلنگ برفی نوع پلنگ آسیائی بوده در ارتفاعات شمال شرقی زیست می نماید. گرگ خاکستری شغال وروباه در تمام ساحات افغانستان وجود دارد. پلنگ در واخان خرس در کنر ونورستان، سگ تازی در پکتیا، کفتار در دشت های قندهار وهلمند، پشی پلنک، کرکل در ساحات مرکزی وجود دارد. قبلاً در ولایت بامیان پلنگ گرگ و گربه وحشی وجود داشت. فعلاً در این ساحه از بین رفته است. فعلاً روبای سرخ، گربه، سیاه گوش همالیایی، پلنگ پشک، پشک وحشی، دله سنگی موش خرمای کوهی دم دراز، موش خاکستری و موش خاکستری دم دراز وجود دارد. در موسم سرما و زمستان جانوران گوشتخوار مانند پلنگ گرگ بالای بالای حیوانات اهلی نیز حمله می نمایند. در یک پژوهش که در سال ۲۰۰۶ در وادی واخان صورت گرفت چنین نتجه بدست آمد.
جدول نماینگر آنست که چه تعداد حیوانات اهلی توسط پلنگ وگرگ خورده می شوند.
در جهان بالاتر از ۲۶۰نوع جانور گوشتخوار وجود دارد در افغانستان بالاتر از ۳۲نوع گوشتخوار زندگی بسر می برند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفظهیرالدین بابر امپراتور مغلیان هند در کتاب خاطرات خود از حیوانات بسیاری در افغانستان یاداوری نموده است. او ذکر نموده است که در بگرام یعنی فاصله ۵۰ کیلومتری کابل ببر را شکار نموده است. وامروز نشانه ازین حیوان نیست. حیوانات گوشتخوار که از افغانستان منقرض شده اند عبارتند از شیر، ببر، چیتا یا تازی پلنگ می باشد؛ که امروز دیگر وجود ندارد. حیوانات گوشتخوار در جای وجود دارند که برای شان تعمه وجو داشته باشند. پلنگ برفی نوع پلنگ آسیائی بوده در ارتفاعات شمال شرقی زیست می نماید. گرگ خاکستری شغال وروباه در تمام ساحات افغانستان وجود دارد. پلنگ در واخان خرس در کنر ونورستان، سگ تازی در پکتیا، کفتار در دشت های قندهار وهلمند، پشی پلنک، کرکل در ساحات مرکزی وجود دارد. قبلاً در ولایت بامیان پلنگ گرگ و گربه وحشی وجود داشت. فعلاً در این ساحه از بین رفته است. فعلاً روبای سرخ، گربه، سیاه گوش همالیایی، پلنگ پشک، پشک وحشی، دله سنگی موش خرمای کوهی دم دراز، موش خاکستری و موش خاکستری دم دراز وجود دارد. در موسم سرما و زمستان جانوران گوشتخوار مانند پلنگ گرگ بالای بالای حیوانات اهلی نیز حمله می نمایند. در یک پژوهش که در سال ۲۰۰۶ در وادی واخان صورت گرفت چنین نتجه بدست آمد.
جدول نماینگر آنست که چه تعداد حیوانات اهلی توسط پلنگ وگرگ خورده می شوند.
در جهان بالاتر از ۲۶۰نوع جانور گوشتخوار وجود دارد در افغانستان بالاتر از ۳۲نوع گوشتخوار زندگی بسر می برند.