جامعه شناسی فمینیستی

پیشنهاد کاربران

جامعه شناسی فمینیستی ( به انگلیسی: feminist sociology ) ، بررسی میان رشته ای از جنسیت و قدرت در کل جامعه است. در اینجا، از «نظریه تعارض» و نگرش های تئوریک استفاده کرده تا به مطالعه جنسیت و رابطه آن با قدرت، هم در سطح تعاملات رو در رو و هم بازتابندگی در ساختارهای اجتماعی در سطح کلان، بپردازیم. حوزه های تمرکز این نظریه عبارت از گرایش جنسی، نژاد، وضعیت اقتصادی و ملیت است.
...
[مشاهده متن کامل]

اثر شارلوت پرکینز گیلمن ( ۱۸۶۰–۱۹۳۵ ) به رسمی شدن نظریه فمینیستی در جریان دهه ۱۹۶۰ میلادی کمک کرد. وی باگذشت سال ها با تمرکز بر خواندن و یادگیری مفاهیمی متفاوت از آنچه به زنان یاد داده می شد تا زن خانه دار شوند، بر علیه موانع سنتی که از طرف جامعه بر وی تحمیل می شد؛ حرکت کرد. تمرکز اصلی وی بر نابرابری جنسیتی میان زنان، مردان و نقش های جنسیتی تعیین شده از طرف اجتماع بود. جایی که مردان کار می کنند و درآمد مناسب برای خانواده تأمین می نماید و زنان در خانه می مانند. کارهای خانه را انجام داده و از خانواده مراقبت می نمایند. او «تأکید می کند که برخورد متفاوت در اجتماع چگونه منتهی به نابرابری جنسیتی می شود»، البته او هم چنان می پذیرد که از نظر زیست شناختی، تفاوتی میان افرادی که با اعضای زنانه یا مردانه متولد می شوند وجود دارد.
بخشی از تحقیقات وی شامل معرفی تئوریک یک رویکرد چند بُعدی به جنسیت بوده و این رویکرد را به طور عمیق تری در کتابش با عنوان «زنان و اقتصاد» به بحث می گیرد. وی باور داشت که به دلیل نقش های جنسیتی، زنان وانمود می کردند که زندگی مشخصی را سپری می کنند تا از استفاده از پتانسیل کامل خود به عنوان زن خانه دار خودداری نمایند. این مثالی از نظریه عصب شناختی است که توسط زیگموند فروید توسعه داده شده و از طریق فرایند روان کاوی که از آن با عنوان حالت خودآگاه و نیمه خودآگاه ذهن یاد می گردد، پرورش یافته است. مثال به خصوصی که ارائه شد، تحت خودآگاهی کاذب قرار می گیرد، نه خودآگاهی که به ما در کنترل زندگی روزمره کمک می کند. در نتیجه این باور به میان می آید که زنان ملک شوهرشان هستند و زنان از نظر اقتصادی هنوز هم به شوهرهای خود وابسته هستند تا مخارج مالی آن ها و خانواده شان را تأمین نمایند. گیلمن هم چنین استدلال نمود که نحوه سنتی تقسیم کار، دارای علل زیست شناختی نیست، بلکه بنابر ساختار اجتماعی است که از زمان قبل از قرن نوزدهم میلادی روی زنان تحمیل گردیده است. جامعه نقش بزرگی در برابر زنان و اعمال آن ها در زندگی روزمره ایفا نموده است.

جامعه شناسی فمینیستی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جامعه‌شناسی_فمینیستی

بپرس