جاده چالوس

پیشنهاد کاربران

جاده چالوس، با نام رسمی جاده ۵۹، یکی از مهم ترین جاده های دسترسی به شمال ایران برای مردم کرج و تهران است که از استان البرز آغاز می شود و شهر کرج و تهران را به چالوس در نزدیکی سواحل دریای خزر متصل می کند. جاده چالوس برای بسیاری از مردم کرج و تهران برای رفتن به سمت جاذبه های گردشگری شمال در تعطیلات آخر هفته نقش اساسی ایفا می کند. محور چالوس – کرج از بی نظیرترین مناظر و چشم اندازهای بکر و طبیعی و از محبوب ترین مسیرهای منتهی به شمال کشور می باشد که همین امر گاهی سبب ترافیک های سنگین در تعطیلات می شود. جاده چالوس یکی از پر رفت و آمدترین جاده های ایران است. برخی این جاده را یکی از زیباترین جاده های جهان می دانند.
...
[مشاهده متن کامل]

تا اواخر دوره قاجار، جاده ای بین کرج – چالوس وجود نداشته و تنها یک مسیر خاکی و مالرو، راه دسترسی به روستاهای این منطقه را تشکیل می داده اما به گونه ای نبود که ارتباط دهنده شمال و جنوب کشور باشد. این جاده در دوران پادشاهی رضاشاه در اردیبهشت ۱۳۱۰ آغاز و در سال ۱۳۱۲ مورد بهره برداری قرار گرفت. مراسم افتتاح روز جمعه دهم آذر ۱۳۱۲ با حضور رضاشاه برگزار و جاده چالوس افتتاح و به نام «راه مخصوص» نامیده شد. طول این جاده ۱۶۸ کیلومتر و عرض آن ۸ متر و در برخی قسمت ها به ده الی دوازده متر هم می رسید.
از این زمان به بعد، انواع رستوران ها و واحدهای اقامتی و پذیرایی در کنار این جاده شکل گرفت و با ساخت سد امیر کبیر ( سد کرج ) در سال ۱۳۴۰ به جاذبه ها و زیبایی های این جاده افزوده شد و در اندک زمانی این جاده به یکی از تفریحگاه های مهم گردشگری ایران تبدیل شد. به نقل از گفته های شفاهی از مردم قدیم، کارگران را برای کندن این تونل در دل کوه ( چون کندن تونل کندوان آنهم بدون تجهیزات کار بسیار سخت و دشواری بود ) با یک سکه پنج ریالی که در آن زمان ارزشمند بود تشویق می کردند و گفته می شود به ازای هر کلنگ پول داده می شده است. ساخت تونل کندوان از اردیبهشت ماه سال ۱۳۱۴ آغاز شد و ساخت در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۳۱۷ به پایان رسید، طول تونل به مسافت یک هزار و ۸۸۶ متر و عرض پنج الی هفت و ارتفاع شش متر است، باین تونل ۱۳ کیلومتر از مسیر مرکز کرج به چالوس کاسته شد، چون پیش از این برای طی این مسیر باید کوه دور زده می شد. این جاده در دامنه سلسله کوه های البرز مرکزی از دوره گذشته ساخته شده است و امکانات و تأسیسات و اماکن گردشگری تفریحی و ورزشی که در حاشیه آن ساخته شده پس از این دوره بوده است که بعدها نیز عنوان چهارمین جاده زیبای جهان را کسب کرد.

جاده چالوسجاده چالوسجاده چالوسجاده چالوسجاده چالوسجاده چالوس
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جاده_چالوس

بپرس