ثروتیان بهروز

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «بهروز ثروتیان»، در مهرماه 1316ش، در میاندوآب متولد شد. تا 24 سالگی ساکن میاندوآب بوده و با داشتن مدرک پنجم علمی به عنوان دبیر ریاضی به تدریس مشغول بوده است. در سال 1339، مدرک ششم علمی می گیرد و در سال 1342 در کنکور سراسری شرکت و هم زمان ادبیات و فلسفه تحصیل می کند.
در سال 1345، نفر اول دانشگاه تبریز شناخته شده و مدال علمی درجه یک فرهنگ را دریافت می کند. برای خدمت فرهنگی به میاندوآب می رود. در سال 1348 به ارومیه تبعید می شود. در سال 1351 دوره کارشناسی ارشد ادبیات را در تبریز به اتمام می رساند. در سال 1354 نیز با اخذ مدرک دکترای ادبیات از دانشگاه تهران در دانشگاه استخدام می شود.
«جاویدان خرد»، نخستین کتاب بهروز ثروتیان، رساله دکترایی بود که برای اولین بار توسط دانشگاه مک گیل کانادا منتشر شد. در سال 1358 از دانشگاه تبریز بازنشسته شده و از سال 1365 تا 1382 با دانشگاه آزاد کرج همکاری داشته است.
وی روز شنبه 7 مرداد 1391، در سن 75 سالگی بر اثر ایست قلبی در کرج درگذشت.
3. تصحیح و شرح آثار نظامی؛
6. فرهنگ اطلاعات نفایس الفنون؛

دانشنامه آزاد فارسی

ثروتیان، بهروز (میاندوآب ۱۳۱۶ـ کرج۱۳۹۱)
استاد و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی. تحصیلات ابتدایی ومتوسطه را در شهر خود گذراند و در سال ۱۳۴۵ با رتبه نخست موفق به دریافت مدرک کارشناسی از دانشگاه تبریز شد. از همان دوران نوجوانی تا سال های پایان عمر در نقش معلم، استاد و مشاور پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترای زبان و ادبیات فارسی در دبیرستان های شهرهای آذربایجان، دانشگاه تبریز و دانشگاه آزاد اسلامی کرج اشتغال داشت. وی در سال ۱۳۵۴ موفق به اخذ مدرک دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران شد. از نکات برجسته زندگی او بهره مندی از محضر استاد شهریار از سویی و علامه طباطبایی از جانب دیگر بود. از دکتر ثروتیان بیش از ۶۰ اثر در حوزۀ تألیف، تصحیح و نقد و بررسی به جا مانده که مهم ترین آن ها بالغ بر ۳۰ عنوان کتاب در تحلیل، گزارش، تصحیح و گزینش خمسه نظامی و دیوان حافظ است. از آثار دیگر او می توان به کتاب های زیر اشاره کرد: بیان در شعر فارسی (۱۳۶۹)، اندیشه و هنر در شعر نیما یوشیج (۱۳۵۰)، علی (ع) در تفسیر کشف الاسرار میبدی (۱۳۶۹)، بررسی فرّ در شاهنامه فردوسی (۱۳۵۰)، سلام بر حیدربابا (ترجمۀ فارسی شعر حیدربابایه سلام استاد شهریار، ۱۳۷۴)، زندگی و شعر عطار نیشابوری (۱۳۸۴)، کشمکش زندگی در جنگل کلیله ودمنه (۱۳۸۹)، و صدای پای آب و نقد و بررسی اشعار سهراب سپهری (۱۳۸۴).

پیشنهاد کاربران

بپرس