تیلاپیا

دانشنامه عمومی

تیلاپیا (سرده). تیلاپیا ( نام علمی: Tilapia ) نام یک سرده از تیره سیکلید و از راسته سوف ماهی سانان است.
تیلاپیای خال دار Tilapia mariae
• Tilapia bakossiorum
• Tilapia baloni
• Tilapia bemini
• Tilapia bilineata
• Tilapia brevimanus
• Tilapia busumana
• Tilapia buttikoferi
• Tilapia bythobates
• Tilapia cabrae
• Tilapia cameronensis
• Tilapia camerunensis
• Tilapia cessiana
• Tilapia coffea
• Tilapia congica
• Tilapia dageti
• Tilapia deckerti
• Tilapia discolor
• Tilapia ejagham
• Tilapia flava
• Tilapia fusiforme
• Tilapia guinasana
• Tilapia guineensis
• Tilapia gutturosa
• Tilapia imbriferna
• Tilapia ismailiaensis
• Tilapia jallae
• Tilapia joka
• Tilapia kottae
• Tilapia louka
• Tilapia margaritacea
• Tilapia nigrans
• Tilapia nyongana
• Tilapia pra
• Tilapia rendalli
• Tilapia rheophila
• Tilapia ruweti
• Tilapia snyderae
• Tilapia sparrmanii
• Tilapia spongotroktis
• Tilapia tholloni
• Tilapia thysi
• Tilapia walteri
• Tilapia zillii
عکس تیلاپیا (سرده)عکس تیلاپیا (سرده)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

تیلاپیا، ( به انگلیسی: Tilapia ) نام عمومی حدود ۱۰۰ گونه از ماهی های خانواده سیکلید، متعلق به راسته سوف ماهیان است. این ماهی ها در رودها، تالاب ها، آبگیرها و دریاچه ها و عموماً در آب شیرین زندگی می کنند اما برخی گونه ها در آب های لب شور نیز یافت می شوند. تیلاپیا به دلیل تهیهٔ آسان، قیمت پایین و طعم مناسب، از مهم ترین و محبوب ترین ماهیان پرورشی خوراکی است و در سال ۲۰۰۲، چهارمین ماهی پُرمصرف در ایالات متحده بوده است.
...
[مشاهده متن کامل]

تیلاپیا یکی از مهم ترین گونه های مهاجم شناخته شده در جهان است که به طور اتفاقی یا به صورت گونه ای معرفی شده، وارد آب های مناطق گرمسیر جدیدی مانند استرالیا شده است. این ماهی به دلیل همه چیزخوار بودن، تکثیر زیاد و مقاومت بالا نسبت به شرایط محیطی، توانایی بالایی برای زیستن در محیط های جدید دارد.
زیستگاه اصلی این ماهی شرق آفریقا به ویژه کنیا است. ژاپنی ها به عنوان ماهی خوراکی تیلاپیا را از مالزی به کشور خود بردند و به عنوان گونه پرورشی معرفی کردند. امروزه تیلاپیا در ژاپن، روسیه، هند و بخش هایی از آمریکا و اروپا و ایران پرورش داده می شود.
تیلاپیا به دلیل مقاومت بالایی که دارد معمولاً رقیب جدی سایر گونه های بومی می شود. این ماهی کوچک که در سال ۱۳۹۰ برای نخستین بار وارد کارون شده بود، سپس به همه رودخانه ها و تالاب های خوزستان رسید. ۶۰ تا ۷۰ درصد صید در تالاب شادگان را ماهی تیلاپیا تشکیل می دهد. در ابتدا فقط نوع تیلاپیا «زیلی» در آب های خوزستان شناسایی شده بود اما اکنون دو نوع دیگر «اورئوس» و «نیل» هم در رودخانه ها و تالاب های استان گزارش شده است. شورای پدافند غیرعامل خوزستان، در سال ۱۳۹۵ آن را به عنوان یکی از تهدیدات زیستی خوزستان معرفی کرده است. سازمان شیلات قصد پرورش این ماهی در مناطق کویری ایران را دارد.
بیشتر تیلاپیاها میکروفیت خوار هستند اما تعدادی از آن ها گیاهان آلی تر را ترجیح می دهند و در محل هایی که دیگر گونه های پرورشی از پلانکتون ها تغذیه می کنند از گیاهان آلی استفاده می کنند. گونه هایی که خارهای آبششی کوتاه تر و زمخت تری دارند از ذرات غذایی بزرگتر تغذیه می کند. در جیره غذایی تیلاپیا می توان از پرتئین گیاهی به مقدار بالا استفاده کرد به همین خاطر قیمت تمام شده آن می تواند ارزان تر از سایر گونه های پرورشی تمام شود

تیلاپیاتیلاپیاتیلاپیاتیلاپیاتیلاپیاتیلاپیا
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/تیلاپیا

بپرس