تیانجین

دانشنامه عمومی

تیانجین ( به چینی: 天津 به انگلیسی: Tianjin ) یکی از شهرهای کشور جمهوری خلق چین است.
این شهر بزرگ، یکی از شهرهای مستقل چین است. امپراتوری آلمان این شهر بندری را در سال ۱۸۹۸ به مدت ۹۹ سال اجاره کرد که به اشغال کامل نظامی آن توسط آلمانی ها در سال ۱۹۰۱ انجامید اما با شکست آلمان در جنگ جهانی اول این شهر به جمهوری چین بازگردانده شد.
جمعیت آن در سال ۲۰۱۰ میلادی برابر ۱۱٬۰۹۰٬۰۰۰ نفر بوده است. [ ۱] [ ۲] جمعیت آن با حومه ۱۴٬۷۲۲٬۰۰۰ نفر است که پس از شانگهای و پکن سومین کلانشهر بزرگ چین به حساب می آید. [ ۳] [ ۴] تیانجین شهری ساحلی است و در خاور کشور چین قرار گرفته است.
عکس تیانجینعکس تیانجینعکس تیانجینعکس تیانجینعکس تیانجینعکس تیانجین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

تیانْجین (Tianjin)
تیانْجین
(یا: تی ین تسین۱) شهری در استان هبی۲، در شمال چین، با ۹,۳۴۶,۰۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). مرکز صنعتی و تجاری است؛ قالی های دستباف ابریشمی و پشمی آن شهرت دارد. این شهر در ۱۸۶۰ به روی تجارت خارجی باز شد و ژاپن در ۱۹۳۷ آن را اشغال کرد. تیانجین در محل تلاقی رود های هه۳ با کانال بزرگ۴، در منتهی الیه جنوبی خلیج بوهای۵، در ۱۲۰کیلومتری جنوب شرقی پکن، قرار دارد. اولین بار در زمان سلسلۀ سونگ شمالی۶ (۹۶۰ـ۱۱۲۶م)، از تیانجین به منزلۀ بندر تجاری نام برده شد؛ و در ۱۴۰۴م به دور آن دیوار کشیدند. مانداب های سمت دریا در قرن ۱۸ در زمان سلسلۀ چینگ۷ زهکشی شدند و این سلسله قلعه هایی در نزدیکی مصب رود مزبور برای حفاظت از لنگرگاه، احداث کرد. در حملۀ نیروهای انگلیسی ـ فرانسوی در جنگ دوم تریاک۸ (۱۸۵۶ـ۱۸۶۰)، که به ویرانی کاخ تابستانی قدیمی۹ در پکن انجامید، و نیز در مقابل نیروهای متفقین که درخلال قیام مشت زنان۱۰ برای حفاظت از هیئت های سیاسی در پکن بودند (۱۹۹۰)، این استحکامات چندان کارساز نبود. هنری ـ پویی۱۱، آخرین امپراتور چین، در دهۀ ۱۹۲۰ در این شهر اقامت داشت. شهر از ۱۹۳۷ تا ۱۹۴۵ در اشغال ژاپن بود و پس از آن، محله های خارجی نشین به دولت چین واگذار شد. تیانجین از ۱۹۱۸ تا ۱۹۶۷ مرکز استان هبی بود.
TientsinHebeiHai HeGrand CanalBohai GulfNorthern SongQingSecond Opium WarOld Summer PalaceBoxer RebellionHenry P'u-i

پیشنهاد کاربران

بپرس