تک محصولی

دانشنامه آزاد فارسی

تَک محصولی (monoculture)
نوعی نظام کشاورزی که در آن، یک محصول تولید می شود. در کشورهای جهان سوم، این محصول غالباً محصولی نقدی است که در کشت زارهای بزرگ کشت می شود. نیشکر و قهوه از آن جمله اند. در کشورهای صنعتی، غلات را غالباً بر پایۀ اصول کشاورزی تک محصولی (تک کشت) می کارند. این نظام باعث می شود کشاورزان روش های تولید خود را با توجه به مقتضیات یک محصول تنظیم کنند، اما خطرهایی نیز دارد، زیرا ممکن است محصول کیفیت خود را به سبب حملۀ آفات، بیماری ها، و نامساعدبودن شرایط اقلیمی از دست بدهد و قیمت آن در بازار جهانی کاهش یابد. کشت تک محصولی (تک کشتی) بدون رعایت تناوب زراعی، ممکن است براثر افزودن کود شیمیایی به خاک موجب افت کیفیت خاک و فرسایش آن شود.

پیشنهاد کاربران

بپرس