تپه حسنلو

پیشنهاد کاربران

تپهٔ حسنلو که در ۷ کیلومتری شهر نقده قرار دارد، یکی از تپه های باستانی ایران است که قدمت آن به بیش از ۷ هزار سال پیش از میلاد می رسد. معروف ترین اثر باستانی یافت شده در این محل جام طلای حسنلو است که به عصر آهن تعلق دارد و در موزه ایران باستان نگهداری می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

تپه باستانی حسنلو در ۱۲ کیلومتری جنوب غربی دریاچه ارومیه، و ۹ کیلومتری شمال شرقی شهرستان نقده، بین دهکده های امین لو و حسنلو قرار دارد. این تپه به خاطر نام دهکده مجاورش حسنلو نامیده می شود.
تپه های باستانی زیادی پیرامون تپه حسنلو را فرا گرفته اند، و گویا هنگام آبادی حسنلو و تمدن عظیمش تمدن های دیگری نیز با این تپه در تماس بوده اند و هم دوره تمدن حسنلو به وجود آمده اند. می توان گفت در اطراف تپه حسنلو، به طور تقریبی ۱۴ تپه باستانی شناسایی شده است که نشان از آبادانی، آب و هوای مناسب و رشد فرهنگی انسان های روزگار کهن در این ناحیه می دهد.
وجود تپه های باستانی دیگر چنین می رساند که اقوام ساکن در حسنلو با اقوام ساکن در تپه های اطرافش از یک تیره بوده و با هم داد و ستد و رابطه داشته اند. تپه های اطراف حسنلو عبارتند از:
تپه باستانی پسدلی در شمال شرقی حسنلو ( واقع در دهکده شیخ احمد ) ، تپه بارانی در جنوب حسنلو ( واقع در دهکده بارانی عجم ) ، تپه حاج فیروز در جنوب حسنلو ( واقع در دهکده حاج فیروز ) ، تپه باستانی تابیه در جنوب غربی حسنلو ( واقع در دهکده تابیه ) ، عقرب تپه در مغرب حسنلو ( واقع در دهکده دلمه ) ، تپه کوئیک در شمال غربی حسنلو ( واقع در دهکده کوئیک ) ، تپه دلنچی ارخی در شمال غربی حسنلو ( واقع در دهکده دلنجی ارخی=جوی گدا ) ، تپه باستانی فلات در مغرب حسنلو ( واقع در دهکده قلات ) ، تپه باستانی میرآوا= میرآباد در مغرب حسنلو ( واقع در دهکده میرآباد ) ، تپه باستانی دیگر به نام ساخسی تپه در جنوب حسنلو ( واقع در دهکده ساخی تپه ) ، تپه نظام آباد در جنوب شرقی حسنلو ( واقع در دهکده نظام آباد ) ، تپه مملو در جنوب شرقی حسنلو ( واقع در دهکده مملو ) ، تپه محمدشاه در مشرق حسنلو ( واقع در دهکده محمدشاه ) ، تپه گرخانه در مشرق حسنلو ( واقع در دهکده گرخانه ) ، کلیه تپه های یاد شده به فاصله های مختلف از یکدیگر و به فاصله شعاعی ۲ کیلومتر تا ۱۵ کیلومتر از تپه حسنلو قرار گرفته اند.
حسنلو تپه بزرگ و مدوری به قطر تقریبی ۲۸۵ تا ۲۵۰ متر و ارتفاع ۲۰ متر از سطح رودخانه گدار می باشد. این تپه بین دو دهکده امین لو و حسنلو از طرف مغرب و مشرق قرار گرفته است. ساکنین اولیه تپه حسنلو احتمالاً قوم منائی بوده اند که تمدن وسیع و درخشانی از خود به یادگار گذارده اند. از اشیاء مکشوفه در این تپه چنین به نظر می رسد که آثار مفرغی آن ها کاملاً قابل مقایسه با آثار مفرغی لرستان یعنی قوم کاسی است و شاید خویشاوندی میان این دو قوم موجود باشد. از قوم مناعی و محل سکونت آن ها که سرزمین های جنوبی دریاچه رضائیه بوده است یادی در تورات شده است. قوم مناعی را قوم «مان» هم گفته اند.

تپه حسنلوتپه حسنلوتپه حسنلوتپه حسنلو
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/تپه_حسنلو

بپرس