توم یام

دانشنامه عمومی

توم یام ( تای: ต้มยำ؛ rtgs:  tom yam؛   tôm. jām ( شنیدن ) ) نوعی سوپ تایلندی است که معمولاً با میگو تهیه می شود.
این غذا، طعمِ ترش و تندی دارد و انواع متفاوتی از ادویه و سبزیجات در آن بکار می رود که برخی از آنها عبارتند از برگ های کفیر لایم، گالانگال، عصارهٔ لیموترش سبز و فلفل تند. در این سوپ به جای میگو، گاهی از گوشت گاو، گوشت مرغ یا گوشت خوک هم استفاده می شود.
علاوه بر کشور تایلند، طبخ این سوپ در کشورهای مجاور همچون کامبوج، برونئی، مالزی و سنگاپور هم رواج دارد و در سال های اخیر در سرتاسر جهان نیز شهرت یافته است.
گاهی از «بحران مالی آسیا در سال ۱۹۹۷» که سرآغازِ آن از کشور تایلند بود، تحتِ عنوانِ «بحران مالی تام یانگ کونگ» یاد می شود. [ ۱]
در سال ۲۰۱۱ میلادی، کارشناسان غذایی سی ان ان، در مقاله ای تحت عنوانِ «۵۰ غذای خوشمزهٔ دنیا»، «توم یام کونگ» را به عنوان هشتمین غذای خوشمزهٔ جهان برگزیدند. [ ۲]
توم یام انواع متفاوتی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
• توم یام گونگ: گردشگران و مسافران خارجی، این نوع «توم یانگ» را که با میگو تهیه می شود، بیش از سایر انواع آن دوست دارند.
• توم یام پلا: با گوشت ماهی تهیه شده و به همراه برنج خورده می شود.
• توم یام گائی: با گوشت مرغ طبخ می شود.
• توم یام پو تائک: برای پخت آن، ترکیبی از خوراک دریایی همچون میگو، ماهی، صدف دوکفه ای و «ماهی مرکب» بکار گرفته می شود.
• توم یام نام خون: با گوشت میگو و شیر یا شیر نارگیل پخته می شود.
• توم یام کونگ مافرائو آن نام خون: با گوشت میگو، تکه های نارگیل و کمی شیر نارگیل طبخ می شود.
• توم یام خا مو: با گوشت ران خوک پخته می شود و برای تهیه آن باید غذا را به مدت طولانی، با حرارت پائین پخت.
عکس توم یامعکس توم یام
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس