توتکابن

لغت نامه دهخدا

توتکابن. [ ب ُ ] ( اِخ ) دهی از دهستان رحمت آباد است که در بخش رودبار شهرستان رشت واقع است و 500 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

دانشنامه عمومی

توتکابُن شهری در شهرستان رودبار در استان گیلان در ایران است.
براساس سرشماری اولیه سال ۱۳۹۰ جمعیت توتکابن برابر با ۱٬۶۷۸ نفر بوده است. [ ۱] توتکابن مرکز بخش رحمت آباد و بلوکات می باشد. توتکابن یا توتک بن زمانی مرکز پرورش کرم ابریشم بوده و درخت توت به فراوانی در آنجا کشت می شده و نام توتکابن از نام درخت توت گرفته شده است.
توتکابن در حدود شانزده کیلومتری شمال شرقی شهر رودبار و حدود دو کیلومتری مشرق رستم آباد و در حدود دوازده کیلومتری مغرب کوه دُرفک قرار دارد. این شهر از دو قسمت بالامحله و پایین محله تشکیل شده و با پلی که بر روی سفیدرود احداث شده است به راه اصلی قزوین - رشت می پیوندد. پیش از ساخت پل، راه پیوند توتکابن با جاده اصلی با قایق است
مردم توتکابن به زبان تاتی رودباری ( دیلمی ) [ ۲] [ ۳] سخن می گویند.
«گویش تاتی که در شهرستان رودبار رایج است، در رده ی تاتی جنوبی دسته بندی می شود. در کتاب های زبان شناسی، از تاتی رودبار بیشتر به نام تاتی دره ی سپیدرود نام می برند و آن را زیرمجموعه ی زبان گیلکی به شمار می آورند. »
عکس توتکابن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

توتْکابُن
شهری در استان گیلان، شهرستان رودبار، و مرکز اداری بخش رحمت آباد و بلوکات. در منطقه ای کوهستانی و جنگلی به فاصلۀ ۴۶کیلومتری جنوب غربی رشت و ۱۴.۵کیلومتری شمال شرقی رودبار، محل تلاقی سیاه رود و سفیدرود، در ساحل راست رودخانۀ سفیدرود، سر راه رستم آباد به بره سر، قرار دارد. ارتفاع آن حدود ۲۰۰ متر است. اقلیم این شهر معتدل مایل به گرم و نیمه مرطوبو جمعیت آن ۱,۶۷۱ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

اگر به نام سه روستای مجاورشهرتوتکابن ( انارکول. خاسکول. جازم کول ) که از نام درخت گرفته شده دقت کنید. کول به زبان گیلکی به معنی تپه وکوه ( انار، کوله خاس وجاز ) ازنام درخت گرفته شده است. اگرنام توتکابن از درخت توت گرفته شده بود حتما مردم محلی منطقه به آن توتکول می گفتند.
کسانیکه بازبان محلی منطقه رحمت آبادگیلان آشنایی دارندبخوبی می داننددرگویش محلی نام شهر ( توتک بن ) گفته میشود. مثال:توتک بن جغلان[بچه های توتکابن]. این خوددلیلی محکم براین است که نام اصلی شهر توتکابن ( توتک بن ) بوده به معنی بن گنج.
توتک بن ، بن گنج، دروازه گنج ، نام کهن این منطقه بوده که گنج بزرگ مارلیک درآن قرارداردوازاکثرروستاهای قدیمی آن اشیاءعتیقه باقدمت ۳۵۰۰سال کشف شده است که زینت بسیاری ازموزه های دنیاست.
توتکابن هیچگاه محل کشت توت وابریشم نبوده است.

بپرس