توافقنامه صلح اسرائیل–امارات متحده عربی

پیشنهاد کاربران

توافقنامهٔ صلح اسرائیل–امارات متحدهٔ عربی که به طور رسمی توافقنامهٔ صلح ابراهیم: پیمان صلح، برقراری روابط دیپلماتیک و عادی سازی کامل روابط بین امارات متحدهٔ عربی و حکومت اسرائیل نامیده می شود، توافقنامه ای به منظور عادی سازی روابط و صلح بین اسرائیل و امارات متحدهٔ عربی است. این توافق ابتدا در تاریخ ۱۳ اوت ۲۰۲۰ و طی بیانیهٔ مشترک ایالات متحدهٔ آمریکا، اسرائیل و امارات متحدهٔ عربی اعلام شد. با امضای این توافق، امارات متحدهٔ عربی تبدیل به سومین کشور عربی بعد از مصر در ۱۹۷۹ و اردن در ۱۹۹۴ شد که رسماً روابط خود را با اسرائیل عادی سازی می کرد؛ امارات همچنین نخستین کشور حاشیهٔ خلیج فارس بود که دست به این اقدام می زد. هم زمان، اسرائیل موافقت کرد که برنامه های الحاق بخش هایی از کرانهٔ باختری به خاک خود را متوقف کند. این توافقنامه روابط خارجی غیررسمی اما مستحکم بین دو کشور را عادی و علنی کرد. توافقنامه در تاریخ ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰ در کاخ سفید به امضا رسید.
...
[مشاهده متن کامل]

در اوایل سال ۱۹۷۱، شیخ زاید بن سلطان آل نهیان نخستین پادشاه امارات متحدهٔ عربی از اسرائیل به عنوان «دشمن» یاد کرده بود. در نوامبر ۲۰۱۵، اسرائیل اعلام کرد که یک دفتر دیپلماتیک در امارات افتتاح می کند، نخستین بار در بیش از یک دهه که اسرائیل حضور رسمی در خلیج فارس داشته است. در ۱۶ اوت ۲۰۱۹، وزیر امور خارجهٔ اسرائیل، اسرائیل کاتز، در بیانیه ای از همکاری نظامی با امارات در میان افزایش تنش ها با ایران خبر داد.
وزیر خارجهٔ امارات متحدهٔ عربی اقدامات و سیاست های تهاجمی ایران در منطقه را باعث نزدیکی اعراب به اسرائیل و نگاه نو آن ها نسبت به اسرائیل دانست.
در ماه های منتهی به توافق، اسرائیل به طور پنهانی با امارات متحدهٔ عربی برای مبارزه با دنیاگیری کووید - ۱۹ همکاری کرده بود. رسانه های خبری اروپایی گزارش دادند که موساد با احتیاط تجهیزات بهداشتی کشورهای خلیج فارس را به دست آورد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در پایان ژوئن سال ۲۰۲۰ گزارش داد که دو کشور برای مبارزه با کروناویروس همکاری داشتند. با این حال، به نظر می رسد امارات متحدهٔ عربی چند ساعت بعد با آشکار ساختن این مسئله که فقط یک توافق در میان شرکت های خصوصی است و نه در سطح دولتی، این مسئله را پایین می آورد.

توافقنامه صلح اسرائیل–امارات متحده عربیتوافقنامه صلح اسرائیل–امارات متحده عربی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/توافقنامه_صلح_اسرائیل–امارات_متحده_عربی

بپرس