تهرانسر

دانشنامه عمومی

تهرانسر نام محله ای در غرب تهران است که از شمال به بزرگراه شهید لشکری و محله شهرک آزادی و از جنوب به بزرگراه فتح و از شرق به فرودگاه مهرآباد و محله شهرک آسمان و از غرب به بزرگراه آیت الله مهدوی کنی و محله شهرک استقلال و شهرک دریا محدود شده است. محله تهرانسر قبلا در محدوده ی منطقه 9 شهرداری تهران بود ولی از سال 1383 خورشیدی به بعد و در حال حاضر در منطقه ۲۱ شهرداری تهران واقع است.
در گذشته به خصوص در دوران سلطنت سلسله قاجار محدوده ی تهرانسر کنونی و نواحی اطراف آن جزو شکارگاه های سلطنتی محسوب می شده است. همچنین وجود چشمه ای در اطراف اتوبان آزادگان ( بزرگراه مهدوی کنی ) در نزدیکی شهرک فاطمة الزهرا کنونی باعث مهم تر شدن این منطقه بوده است. در اوایل قرن سیزدهم و در زمان سلطنت احمد شاه قاجار شخصی بنام خلیل معنوی خواستار خرید چشمه می شود و با پرس و جو متوجه می شود که این چشمه به شخصی به نام فرمانفرما از نوادگان ناصرالدین شاه تعلق دارد، خلیل معنوی با پرداخت مبلغ حدود ۱۳ هزار تومان آن چشمه را از او خریده و با ساخت خانه هایی در اطراف آن و ساکن کردن چندین خانواده از اهالی همدان و تویسرکان در آنجا، آن ناحیه را تبدیل به روستایی به نام سلیمان خانه می کند. او با پرداخت حقوق به ساکنان روستا از آن ها می خواهد که بر روی زمین های اطراف کشاورزی کنند و با این کار خود را مالک تمام نواحی اطراف آن چشمه می کند. [ ۱]
لازم به ذکر است در داخل سند های قدیمی ( منقوله دار ) املاک تهرانسر جمله ی  : " از اراضی سلیمان خانه " نوشته شده است.
بعد از مدتی در حدود سال ۱۳۳۱ هجری خورشیدی شرکت تعاونی کارمندان شرکت نفت برای ساخت منازل مسکونی برای کارکنان این شرکت، این ناحیه را انتخاب کرده و بعد از مذاکره با معنوی حدود یک میلیون مترمربع از زمین ها را خریداری و شروع به ساخت و ساز می نماید و نام این محدوده را تهرانسر می گذارد. [ ۱] و در آن تعدادی خانه های ویلایی ( باغ ویلا ) با متراژ حدود 500 - 600 متری و تعداد 25 باب مغازه احداث می کند.
خیابان اصلی تهرانسر ( بلوار تهرانسر فعلی ) در دهه ی 40 و 50 خورشیدی در قسمت شمالی از سمت جاده مخصوص کرج ( بزرگراه شهید لشگری فعلی ) دارای نگهبانی و گیت ورودی بوده است.
در سال 1346 خورشیدی یک مدرسه در تهرانسر در خیابان اصلی ( بلوار تهرانسر فعلی ) ما بین خیابان بیستم ( غریبان فعلی ) و خیابان بیست و دوم ( اسدی فعلی ) احداث و تاسیس می شود که هم اکنون نام آن  : مدرسه دخترانه هاجر است.
عکس تهرانسر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس