تهران پارس

دانشنامه عمومی

تهرانپارس نام کویی است که در شمال شرق شهر تهران، پایتخت ایران و در محدوده منطقه ۴ شهرداری تهران و نیز منطقه ۸ شهرداری تهران واقع شده است. این محله از سه طرف به پارک ملی خجیر، بوستان های جنگلی سرخه حصار، بوستان پلیس ، یاس فاطمی و لویزان، محدود شده است. بر پایه تقسیم بندی انجام شده توسط شهرداری تهران، این محله خود شامل دو قسمت تهران پارس شرقی و تهران پارس غربی است.
تهران پارس غربی از غرب به بزرگراه شهید باقری، از شرق به بلوار شاهد ( پروین ) ، از جنوب به خیابان دماوند و از شمال به بزرگراه شهید زین الدین محدود می شود.
تهران پارس شرقی از شرق به خیابان های ۱۳۹ و بخشی از خیابان شهید شفیعی مکرم ( ۱۳۵ ) ، از غرب به بلوار پروین ( شاهد ) ، از جنوب به خیابان طالقانی و از شمال به بزرگراه شهید زین الدین محدود می شود. همسایه این محله از شرق، محلات گلشن و جوادیه تهرانپارس هستند. بزرگراه هایی چون رسالت ( قاسم سلیمانی ) ، شهید زین الدین، شهید باقری از این منطقه عبور می کنند. [ ۲]
از دید مرزبندی با محله های پیرامون، تهران پارس از شمال با محله های کوهسار و قنات کوثر و مجیدآباد، از غرب با اوقاف و ده نارمک و دردشت و علم وصنعت، از جنوب با محلهٔ آشتیانی و از شرق با گلشن و جوادیه در ارتباط است.
تهران پارس دارای ۶۰ کوچه بلند و افقی می باشد که از شماره ۱۰۱ در خروجی خیابان دماوند به میدان شقایق تا ۲۵۰ در بالای بزرگراه زین الدین خیابان استخر به صورت شماره های زوج طبقه بندی شده است. همچنین تهرانپارس دارای ۱۱ خیابان عمودی بوده که به صورت فرد از خیابان ۱۰۳ تا ۱۳۹ نامگذاری شده اند. فرعی های کادوس ( شهید سجده ای ) ، عادل ( شهید آهنی آمینه ) ، زرین ( شهید گلشنی ) ، رشید، رستم، گیو ( برادران شهید مظفری ) و پارسیان ( شهید کمیل میرزازاده ) ، ۱۲۱ ( طاهری ) ۱۲۳ ( اخوت ) بخشی از این خیابان های عمودی هستند که هم چنان با نام قدیم خود شناخته می شوند. خیابان ۱۳۱ هم اکنون به نام شهید شادالویی، خیابان ۱۳۳ به نام شهید شبستری، خیابان ۱۳۵ به نام شهید شفیعی مکرم، و خیابان ۱۳۷ به نام شهید سلطانی نام گذاری شده اند.
خیابان تیرانداز ( حدفاصل سه راه تهرانپارس تا فلکه چهارم )
بلوار اصلی تهرانپارس، که دارای ۴ فلکه بود و به شماره خوانده می شد یک خیابان شمالی - جنوبی است که از فلکه چهارم در زیر بزرگراه زین الدین در شمال آغاز شده و تا سه راه تهرانپارس در تقاطع خیابان دماوند منتهی می شود و به نام آرش ( پدر هرمز آرش ) نامیده شد. بعدها به آرش تیرانداز تغییر یافت و در بین اهالی تهرانپارس تیرانداز گفته شد. . بعد از انقلاب این خیابان از تیرانداز به حجر بن عدی و در حال حاضر به نام آیت الله خوشوقت نامیده می شود؛ هر چند که در مکالمات روزمره، بین اهالی هم چنان با نام قدیم خود یعنی تیرانداز شناخته می شود. خیابان تیرانداز دارای حاشیه تجاری بوده و به نوعی مرکز خرید ساکنین این منطقه است.
عکس تهران پارسعکس تهران پارسعکس تهران پارسعکس تهران پارسعکس تهران پارسعکس تهران پارس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس