ته چین
/tahCin/
فرهنگ فارسی
خوراک پلوکه تکه های گوشت درته دیگ بگذارند
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
دانشنامه آزاد فارسی
تَه چین
در آشپزی ایرانی، غذایی فراهم آمده از برنج (← چلو)، سینه و ران استخوان گرفتۀ مرغ یا گوشت سردست و سینۀ گوسفند (خوابانده در ماست، زعفران، تخم مرغ، و پیازِ رنده شده) یا بادنجان یا اسفناج، و افزودنی هایی چون روغن، چهارسبزی (جعفری، کرفس، ترخون، مرزه)، هویج، زعفران، روغن، و رُب انار. ته چین دو بخش اصلی دارد: لایۀ زیرین، قشر ضخیم زعفرانی شدۀ ته دیگ مانندی است آکنده از مرغ یا گوشت و موادِ دیگر در لا به لای آن، و لایۀ رویی که برنج چلوپز شده ای است نهاده بر روی قشر زعفرانی زیرین.
در آشپزی ایرانی، غذایی فراهم آمده از برنج (← چلو)، سینه و ران استخوان گرفتۀ مرغ یا گوشت سردست و سینۀ گوسفند (خوابانده در ماست، زعفران، تخم مرغ، و پیازِ رنده شده) یا بادنجان یا اسفناج، و افزودنی هایی چون روغن، چهارسبزی (جعفری، کرفس، ترخون، مرزه)، هویج، زعفران، روغن، و رُب انار. ته چین دو بخش اصلی دارد: لایۀ زیرین، قشر ضخیم زعفرانی شدۀ ته دیگ مانندی است آکنده از مرغ یا گوشت و موادِ دیگر در لا به لای آن، و لایۀ رویی که برنج چلوپز شده ای است نهاده بر روی قشر زعفرانی زیرین.
wikijoo: ته_چین
پیشنهاد کاربران
ته چین یک غذای ایرانی است که از مخلوط برنج، انواع گوشت ( مرغ متداول تر است ) ، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست می شود. ته چین در بین غذاهای ایرانی به خاطر شکل و فرم زیبایش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانی هاست، که از دو بخش تشکیل شده است: اول قشر کلفت تَه دیگ زعفرانی پخته در آن قالب گیری شده است. دوم چلو سفید که روی تَه دیگ ریخته می شود و هنگام کشیدن غذا زیر تَه دیگ یا کنار آن قرار می گیرد و در واقع مکمل آن است. بخش چلو سفید قابل حذف است و در سالن های غذاخوری اغلب ته چین را به همان صورت قشر تَه دیگ درست می کنند، اگرچه در خانه ها این روش کمتر معمول است.
... [مشاهده متن کامل]
برخلاف تصور که اغلب گمان می کنند تنها نوع ته چین، ته چین مرغ است، می توان آن را به حالت های مختلف طبخ کرد.
• ته چین گون
• ته چین مرغ
• ته چین گوشت
• ته چین گوشت و بادمجان
• ته چین اسفناج
• ته چین ماهی
• ته چین بنی
لازم است ذکر شود که برنج ته چین در همهٔ موارد به یک شکل طبخ می شود. ته چین می تواند هم در فر و هم روی شعله گاز پخته شود. برای ته دیگ کلفت، ته چین باید در حرارت ملایم و مدت زمان بیشتری طبخ شود. در هنگام کشیدن ته چین، بهتر است کمی کره آب شده روی ته دیگ داده شود.
مرغ کامل پاک کرده :۱ و نیم کیلو ( سینه مرغ ۱ کیلو ) پیاز متوسط:۱ عدد برنج:۱ کیلو ماست کیسه ای ترش :۸۵۰ گرم زرده تخم مرغ :۶ تا ۷ عدد زعفران سائیده:۱ ق چ کره:۱۰۰ گرم روغن مایع:۱/۲ پیمانه زرشک:۱۰۰گرم شکر:۲ ق سوپخوری نمک :به میزان لازم خلال پسته:به میزان لازم
... [مشاهده متن کامل]
برخلاف تصور که اغلب گمان می کنند تنها نوع ته چین، ته چین مرغ است، می توان آن را به حالت های مختلف طبخ کرد.
• ته چین گون
• ته چین مرغ
• ته چین گوشت
• ته چین گوشت و بادمجان
• ته چین اسفناج
• ته چین ماهی
• ته چین بنی
لازم است ذکر شود که برنج ته چین در همهٔ موارد به یک شکل طبخ می شود. ته چین می تواند هم در فر و هم روی شعله گاز پخته شود. برای ته دیگ کلفت، ته چین باید در حرارت ملایم و مدت زمان بیشتری طبخ شود. در هنگام کشیدن ته چین، بهتر است کمی کره آب شده روی ته دیگ داده شود.
مرغ کامل پاک کرده :۱ و نیم کیلو ( سینه مرغ ۱ کیلو ) پیاز متوسط:۱ عدد برنج:۱ کیلو ماست کیسه ای ترش :۸۵۰ گرم زرده تخم مرغ :۶ تا ۷ عدد زعفران سائیده:۱ ق چ کره:۱۰۰ گرم روغن مایع:۱/۲ پیمانه زرشک:۱۰۰گرم شکر:۲ ق سوپخوری نمک :به میزان لازم خلال پسته:به میزان لازم
یک نمونه غذا ( مخصوص قسمت فریدن اصفهان )
یک نمونه غذا
ته چین به زبان سنگسری
دیگی digy
دیگی digy