تلگراف بی سیم


معنی انگلیسی:
wireless telegraph, wireless

لغت نامه دهخدا

تلگراف بی سیم. [ ت ِ گ ِ ف ِ / ت ِ ل ِ ف ِ ] ( ترکیب وصفی ، اِ مرکب ) تلگراف بی سیم و رادیو بر اساس امواج هرتز استوار است و آن چنان است که بکمک بوبین رمکرف میتوان جرقه الکتریکی بسیار شدید و طویلی بین دو سر ثانویه آن تولید کرد. هرتز مشاهده کرد که وقتی بین دو سر ثانویه بوبین رمکرف جرقه ایجاد میگردد در فضا امواجی منتشر میشود ( امواج الکترومانیتیک ) که در اجسام فلزی تولید برق میکند. هرتز با نزدیک کردن دو سر سیمی که به شکل حلقه درآورده بود نشان داد که هر وقت بوبین جرقه می زند بین دو سر حلقه هم که در فاصله کمی از آن قرار دارد جرقه ایجاد می شود. بنابراین بوبین رمکرف دستگاه فرستنده بی سیم و حلقه ، دستگاه گیرنده آن می باشد. ولی این دستگاه فقط در فاصله چندمتری قابل عمل بود. برانلی درسال 1891 م. ملاحظه کرد که براده های آهن وقتی در مسیر امواج الکترومانیتیک قرار می گیرند دارای قابلیت هدایت الکتریکی بیشتری می شوند. او در اطاق مجاور محل کارش چند پیل را به لوله ای که دارای براده آهن بود به یک زنگ اخبار الکتریکی وصل کرد و مشاهده نمود هنگامی که بوبین کار نمی کند جریان از مدار زنگ نمی گذرد ولی موقعی که بوبین کار می کند زنگ هم بصدا درمی آید.
این دستگاه در سال 1896 م. بوسیله مارکنی تکمیل شد و بوسیله آن دستگاه توانست تلگراف بی سیم را با اخبار مرس بکار اندازد و بدینطریق اولین دستگاه فرستنده و گیرنده بی سیم بکار افتاد و سپس با استفاده از چراغی که بوسیله لی دوفرست اختراع شده بود تغییراتی در تلگراف بی سیم روی داد و بوسیله این لامپ توانستند جریان تلفنی را به امواج بی سیم ( امواج رادیویی ) تبدیل کنند که پس از تغییرات زیاد بصورت رادیو درآمده است. ( از فیزیک رضاقلی زاده و رهنما ). رجوع به علم و زندگی صص 288-294 و تلفن بی سیم و رادیو شود.

فرهنگ فارسی

تلگراف بی سیم و رادیو بر اساس امواج هرتز استوار است و آن چنان است که بکمک بوبین رومکرف می توان جرقه الکتریکی بسیار شدید و طویلی بین دو سر ثانویه آن تولید کرد . هرتز مشاهده کرد که وقتی بین دو سر ثانویه بوبین رومکرف جرقه ایجاد می گردد در فضا امواجی منتشر می شود که در اجسام فلزی تولید برق می کند . هرتز با نزدیک کردن دو سر سیمی که به شکل حلقه در آورده بود نشان داد که هر وقت بوبین جرقه می زند بین دو سر حلقه هم که در فاصله کمی از آن قرار دارد جرقه ایجاد می شود . بنابراین بوبین رومکرف دستگاه بی سیم و حلقه دستگاه گیرنده آن می باشد . ولی این دستگاه فقط در فاصله چند متری قابل عمل بود . برانلی در سال ۱۸۹۱ ملاحظه کرد که براده های آهن که در مسیر امواج الکترومانتیک قرار می گیرند دارای قابلیت هدایت الکتریکی بیشتری می شوند . او در اطاق مجاور محل کارش چند پیل را به لوله ای که دارای براده آهن بود به یک زنگ اخبار الکتریکی وصل کرد و مشاهده نمود هنگامی که بوبین کار نمی کند جریان از مدار زنگ نمی گذرد ولی موقعی که بوبین کار می کند زنگ هم بصدا درمیاید .

دانشنامه عمومی

تلگراف بی سیم ( انگلیسی: Wireless telegraphy ) ، ارسال تلگراف از راه امواج رادیویی است.
گولیلمو مارکونی، مخابرات بی سیم را حدود ۱۸۹۷ اختراع کرد، [ ۱] و موفق به ارسال تلگراف بی سیم برای حرف S در فاصله حدود سه کیلومتری شد. [ ۲] ارتش انگلستان، تلگراف بی سیم را نخستین بار در آفریقای جنوبی در ۱۹۰۰ و در جنگ بوئر دوم به کار گرفت. در این جنگ نیروی دریایی انگلیس از دستگاه مارکونی برای مکالمه میان کشتی هایش در خلیج دلاگوا استفاده کرد. [ ۲] تا سال ۱۹۰۱ میلادی پوشش رادیویی در سراسر اقیانوس آتلانتیک فراهم شده بود. [ ۱] دریانوردان اولین مشتریان تلگراف بی سیم بودند.
عکس تلگراف بی سیم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

تِلِگْرافِ بی سیم (Sea and Air Transceivers)
نخستین وسیلۀ مخابراتیِ بدون سیم. دستگاه تلگراف پالس های الکتریکی ساد ه ای را از طریق سیم مسی یا از راه هوا، به صورت امواج رادیویی، ارسال و دریافت می کند. پالس ها از طریق ایجاد تماس بین دو سطح فلزی تولید می شوند و گیرنده آن ها را به صدا تبدیل می کند. الفبای رمزی، معروف الفبای مورس، از سیگنال های کوتاه و بلندی تشکیل شده است که به جای حروف الفبا پیام را بین دستگاه های تلگراف مبادله می کند. دستگاه های تلگراف بی سیم سیگنال ها را تا فواصل دور ارسال می کردند و برای برقراری ارتباط بین کشتی و ساحل مناسب بودند. از ۱۸۹۹، نصب دستگاه های بزرگ تلگراف بی سیم در کشتی ها آغاز شد و تا ۱۹۰۵ استفاده از این دستگاه متداول بود.

مترادف ها

wireless (اسم)
رادیو، تلگراف بی سیم، بی سیم

radiotelegraph (اسم)
تلگراف بی سیم

radiotelegraphic (صفت)
تلگراف بی سیم

فارسی به عربی

لاسلکی

پیشنهاد کاربران

بپرس