تقی ضرابی

پیشنهاد کاربران

تقی ضرابی ( زادهٔ ۱۳۱۷ ) آهنگساز، رهبر ارکستر، مدرس دانشگاه و از اعضاء هیئت مدیرهٔ خانهٔ موسیقی است. وی همچنین رئیس کانون آهنگ سازان و رهبران کر خانه موسیقی است.
تقی ضرابی در سال ۱۳۱۷ در خانواده ای مذهبی در تهران متولد شد. با تشویق برادر بزرگترش در ۱۵ سالگی به هنرستان موسیقی راه یافت. پس از ورود به هنرستان موسیقی با رتبه شاگرد ممتاز موفق به اخذ دیپلم موسیقی شد. وی پس از ۴ سال به عنوان نوازنده فاگوت اول، همکاری خود را با ارکسترسمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری آغاز کرد. او در آزمون ورودی هنرستان عالی موسیقی نیز رتبه اول را کسب کرد و به رشتهٔ آهنگسازی و رهبری راه یافت و از آموزش های هنرمندانی همچون: یوسف یوسف زاده، مصطفی کسروی، هوشنگ استوار، حسن رادمرد، حشمت سنجری و حسین ناصحی همچنین «کادتس» از کشور آلمان بهره برد. در سال ۱۳۴۳ به منظور پروژه رهبری ارکستر، اورتور اپرای نیروی سرنوشت اثر جوزپه وردی را با ارکستر سمفونیک تهران در تالار فرهنگ اجرا کرد و در این دوره نیز با رتبه اول فارغ التحصیل هنرستان عالی موسیقی شد. او پس از پایان تحصیلات هنرستان، به دانشگاه افسری وارد و به گارد جاویدان ملحق شد.
...
[مشاهده متن کامل]

وی در سال ۱۳۵۷ جهت ادامه تحصیل و گذراندن دوره های تکمیلی رهبری ارکستر به دانشکده موسیقی رویال مارین در انگلستان رفته و پس از دریافت مدرک Bandmaster و اجرای چند کنسرت در انگلستان، به آکادمی سلطنتی موسیقی راه یافت و در آنجا موفق به اخذ مدرک رهبر ( موسیقی ) گردید. او رهبری ارکستر سمفونیک جوانان تهران را عهده دار بوده است.
تقی ضرابی در سال ۱۳۸۲ موفق به دریافت مدرک درجه یک هنری ( دکترا ) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.
در تاریخ ۲ آذر ۱۳۹۷ در مراسم چهارمین «سال نوای موسیقی ایران» از «تقی ضرابی» تقدیر به عمل آمد و تندیس «سال نوا» و لوح تقدیر به او اهداء شد.
از جمله آثار تقی ضرابی در زمینه آهنگسازی به موارد زیر می توان اشاره نمود:
• اورتور «زمستان ۱۳۵۷» در چهارگاه برای ارکستر سمفونیک
• اورتور «حکایت وصل» در همایون و چهارگاه برای ارکستر سمفونیک
• قطعه «صلح» برای ارکستر سمفونیک
• مارش برای ارکستر سمفونیک و ارکستر نظامی
• فوگ برای ویولن، ویولا و ویولنسل
• قطعه «حجله گاه آسمانی»

تقی ضرابی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/تقی_ضرابی

بپرس