تقوی اشتهاردی حسین

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] محقق وارسته و استاد معظم، «حاج شیخ حسین تقوی اشتهاردی»، در شرح حال خود مطالبی نوشته که خلاصه آن چنین است:
«در اشتهارد، به سال 1304ش، در یک خانواده روحانی، چشم به این جهان گشود. پدر و مادرش از داشتن نخستین پسر خشنود شدند و نام این نوزاد فرخنده را حسین گذاشتند. حسین، در کنار پدر و مادر مهربان خود پرورش یافت و در پنج یا شش سالگی نزد پدر، تحصیل را آغاز کرد. طبق رسم آن زمان، نخست، به یاد گرفتن تلاوت آیات قرآن پرداخت. بر اثر استعداد سرشار، به زودی تلاوت همه آیات قرآن را فراگرفت. پس از آن، به تحصیل درس فارسی، که کتاب«معراج السعاده»، تألیف مرحوم آیة اللّه ملا احمد نراقی بود، پرداخت. قدری ریاضی نیز در محضر پدر آموخت. در این هنگام خواندن و نوشتن را به طور کامل فراگرفته بود.
در دوازده سالگی به خواندن«جامع المقدمات» که اولین کتاب درسی حوزه است، مشغول شد. چون هنوز مدرسه علمیه اشتهارد در آن وقت مخروبه بود، این کتاب را نیز همراه بعضی از دوستان در مسجد نزد پدرش می آموخت؛ تا اینکه سال 1315ش، فرارسید. مرحوم حاج شیخ یحیی تقوی، مدرسه علمیه مخروبه را در آن سال تعمیر کرد و حوزه کوچکی در آن جا تشکیل داد. شیخ حسین تقوی، در آن جا همراه بعضی از دوستان، دروس سطح، مانند«لمعه» و«قوانین» را نزد پدر فراگرفت و در کنار درس، برای تأمین زندگی به کار و کسب نیز اشتغال داشت.»
پدر بزرگوار ایشان، حاج شیخ یحیی تقوی(1267 - 1338ش) از علمای برجسته، مخلص و خدمت گذار شهر اشتهارد(واقع در 52 کیلومتری جنوب غربی شهرستان کرج) بود.
شیخ حسین تقوی، علاقه فراوان به تحصیل داشت و می خواست تمام وقت مشغول تحصیل باشد؛ او می نویسد:

پیشنهاد کاربران

بپرس