تقسیمات اداری ژاپن

دانشنامه عمومی

ادارهٔ امور دیوانی در ژاپن در سه سطح انجام می گیرد: ملی، استانی، و شهری. از ۴۷ استان ژاپن، ۶ استان به واحدهای کوچک تر زیراستانی تقسیم شده اند تا خدمت رسانی به مناطق پهناور یا دورافتاده تسهیل شود. واحدهای شهری ( شهرها، شهرک ها، و روستاها ) کوچک ترین واحدهای تقسیمات کشوری در ژاپن هستند. بیست شهر بزرگ ژاپن، بجز توکیو، عنوان «شهر برگزیده» را دارند و هر یک به مناطقی تقسیم شده اند.
بالاترین سطح تقسیمات کشوری در ژاپن استان ها هستند. از ۴۷ استان ژاپن، ۴۳ تای آن ها «استان تام» ( 県 ken ) هستند و ۲ تایشان «استان مدنی» ( 府 fu، اوساکا و کیوتو ) ، یکی «حوزه» ( 道 dō، هوکایدو ) ، و آخری «کلانشهر» ( 都 to، توکیو ) . با وجود اختلاف در اصطلاحات به کار رفته، همگی در عمل یکسانند و کارکرد مشابهی دارند.
استان تام ( 県 ken ) معمول ترین نوع واحد استانی هستند و تعدادشان ۴۳ تاست.
پس از انحلال توکیوسیتی در ۱۹۴۳، از توکیو با عنوان کلانشهر ( 都 to ) یاد می شود. توکیوفو ( Tōkyō - fu، استان توکیو ) به توکیوتو ( Tōkyō - to؛ کلانشهر توکیو ) ارتقا یافت و هر یک از مناطق سابق توکیوسیتی به مناطق ویژه ارتقا یافتند.
عنوان رسمی استان های کیوتو و اوساکا، استان مدنی ( 府 fu ) است.
از هوکایدو با عنوان حوزه ( 道 dō ) یاد می شود. این اصطلاح سابقاً به مناطقی از ژاپن گفته می شد که خود از چند ولایت تشکیل شده بودند.
تنها دو نوع واحد زیراستانی در ژاپن موجود است: زیراستان و شهرستان.
زیراستان ( 支庁 shichō ) نوعی واحد خودگردان در ژاپن است که متولی امور محلی که اهمیت استانی ندارند می باشد.
شهرستان ( 郡 gun ) ( به انگلیسی: district ) در ژاپن واحدی است که عملاً از ۱۸۷۸ تا ۱۹۲۱ مورد استفاده قرار می گرفت و تقریباً مثل شهرستان های چین یا آمریکا بود. در دههٔ ۱۹۲۰ اختیارات امور از فرمانداری شهرستان ها به شهرداری شهرک ها و روستاها منتقل شد. امروزه از نام شهرستان ها عمدتاً برای آدرس های پستی و تعیین حوزه های انتخابیه استفاده می شود و جز از این ها کاربرد دیگری ندارند.
واحدهای شهری در سه زمره قرار می گیرند: شهر، شهرک، و روستا. شهرها خود انواع مختلفی دارند. مناطق ویژهٔ کلانشهر توکیو نیز هر یک عملاً شهری جداگانه محسوب می شوند. در ژاپن، برخلاف ایران، شهرها و شهرک ها و روستا به عنوان نقطهٔ جمعیتی در نظر گرفته نمی شوند. مثلاً روستاها عملاً به شکل دهستان هستند یعنی متمرکز نیستند و مجموعه ای از اقامت گاه های پراکنده در یک محدودهٔ مشخص با وسعت قابل توجه هستند. تفاوت اصلی شهر با شهرک در جمعیت ساکنان است و تفاوت اصلی این دو با روستا در شغل ساکنان است.
عکس تقسیمات اداری ژاپنعکس تقسیمات اداری ژاپن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس