تقریب مذاهب اسلامی

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] تقریب مذاهب اسلامی، اصطلاحی است مربوط به دوران معاصر به معنای تلاش عالمان دینی مسلمان برای نزدیکی و رفع اختلافات پیروان مذاهب اسلامی به ویژه شیعیان و اهل سنت .
سیدجمال الدین اسدآبادی در اوایل سده چهاردهم، موضوع اتحاد اسلام را در مقالاتش در مجله عربی زبان عروة الوثقی، مطرح، و اندیشه های خود را با استفاده از حمایت مسئولان کشورهای اسلامی تشریح می کرد. در ۱۳۱۷ ش، محمدتقی قمی از ایران به مصر مهاجرت کرد و در قاهره «دارالتقریب بین المذاهب الاسلامیة» را تشکیل داد. مهم ترین دستاورد دارالتقریب پی ریزی راههای عملی اتحاد مسلمانان بود و محل گردهمایی دانشمندان و روحانیان شیعه و سنّی شد. صدور فتوای شلتوت در هفدهم ربیع الاول ۱۳۷۸ق، مبنی بر جواز پیروی از مذهب شیعه امامیه همانند چهار مذهب فقهی اهل سنّت، بزرگ ترین اقدام عملی در راه تقریب به شمار می آید.
در ۱۳۶۹ ش، به ابتکار آیت اللّه سیدعلی خامنه ای «مجمع تقریب بین مذاهب اسلامی» تأسیس شد. این مجمع عهده دار تلاش های تقریبی در جهان اسلام است و همه ساله با شرکت اندیشمندان اسلامی، در ایران یا دیگر کشورهای اسلامی همایش های وحدت بر گزار می کند.

پیشنهاد کاربران

باسلام و عرض ارادت، بسیار بسیار خرسندم که بتوانم درراستای اهداف عالیه تقریب مذاهب اسلامی تلمذ نمایم و از بیانات گهر بار حضرت رسول اکرم ( ص ) ، حضرت امام خمینی، مقام معظم رهبری و سایر بزرگان ، جرعه نوشی
...
[مشاهده متن کامل]
نمایم و مقا لات یا مقاله ای دراین راستا تقدیم نمایم. بااحترام محمود شفائی دانشجوی درحال دفاع مقطع دکتری حقوق عمومی

منابع• http://Mshafaei47@gmail.com

بپرس