تفسیر هدایت

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] تفسیر هدایت، ترجمه فارسی کتاب من هدی القرآن، اثر سید محمدتقی مدرسی (متولد 1324ش، کربلا) است. در این کتاب، قرآن کریم، به صورت ترتیبی از آغاز تا انجام تفسیر شده است. روش نویسنده، اجتهادی است و بر مباحث اجتماعی و تربیتی بیشتر تأکید کرده است. متن این تفسیر به زبان عربی و 18 جلدی است و چند نفر از استادان، آن را به زبان فارسی مطابق با متن اصلی در 18 جلد ترجمه کرده اند: آقای احمد آرام (جلدهای 1، 6، 9، 10، 11، 13، 14، 16، 17 و 18)، آقای عبدالمحمد آیتی (جلدهای 2، 3، 4، 7 و 10)، آقای دکتر پرویز اتابکی (جلدهای 8، 11، 12 و 15) و آقای دکتر جعفر شعار (جلد 5)بنابراین، یک جلد به شکل مشترک انجام شده است: جلد 10 (به وسیله آقایان آرام و آیتی). هرچند به نظر می رسد بر اساس مطلب مذکور، جلد 11 نیز به شکل مشترک و توسط آقایان آرام و اتابکی انجام شده، ولی بر روی جلد و صفحه شناسنامه ج 11، فقط نام «پرویز اتابکی» آمده و خبری از نام احمد آرام نیست و در بین مطالب کتاب نیز مطلبی در این مورد مشاهده نشد و همچنین دانستنی است که سرانجام آقای حمیدرضا آژیر، همه جلدهای این ترجمه را از نظر ادبی هماهنگ ساخته است. درباره ترجمه حاضر چند نکته گفتنی است:

پیشنهاد کاربران

تفسیر هدایت یا تفسیر من هدی القرآن از تفاسیر شیعی قرآن به زبان عربی، تألیف محمد تقی مدرسی است. این تفسیر ۱۸ جلد دارد و تفسیری کامل از تمامی آیات قرآن است. نگارش این تفسیر از تاریخ ۱۹۷۸ میلادی در کویت آغاز شده و تألیف آن حدود شش سال به طول انجامیده است. ترجمه فارسی این تفسیر بنام «هدایت قرآن»، توسط مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی در سال ۱۳۷۷ خورشیدی منتشر گردیده است.
...
[مشاهده متن کامل]

مؤلف در این کتاب از روش تدبر و تفسیر اجتماعی استفاده کرده، سعی کرده بحثهای اضافی لغوی و یا فلسفی که کمکی در فهم ایات قران می کند را از تفسیر حذف کند و کمتر به بحثهای مطول اراء مفسرین پرداخته است.

تفسیر هدایت
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/تفسیر_هدایت

بپرس