ترک جوش. [ ت ُ ] ( اِ مرکب ) گوشت نیم پخته. ( برهان ) ( ناظم الاطباء ). لحم نیم خام چه ترکان نیم خام گذارند و می گویندگوشت مهرا قوت نمی باشد. ( فرهنگ رشیدی ) ( از آنندراج ). کنایه از یخنی نیم خام است. چه ترکان گوشت را نیم خام خورند و نمی گذارند که مهرا سازند و می گویند گوشت مهرا شده را قوت نمی باشد. ( انجمن آرا ) : ترک جوشی کرده ام من نیم خام از حکیم غزنوی بشنو تمام.
مولوی.
بس بجوشیدی در این عهد مدید ترک جوشی هم نکردی ای قدید.
مولوی.
فرهنگ فارسی
( اسم ) آبگوشتی که گوشت آن نیم پخته باشد.
فرهنگ معین
(تُ ) (اِمر. ) آبگوشتی که گوشت آن نیم پخته باشد، گوشت نیم پخته .
فرهنگ عمید
۱. گوشت نیم پخته. ۲. آبگوشت یا خوراک دیگر که گوشت آن نیم پخته باشد.
فرهنگستان زبان و ادب
{weld crack} [جوشکاری و آزمایش های غیرمخرب] ترکی که در منطقۀ جوش شامل فلز جوش و تفگاه به وجود می آید