تروریسم شهری

پیشنهاد کاربران

تروریسم شهری ( انگلیسی: Urban terrorism ) به معنی استفاده هدفمند از تروریسم در منطقه شهری است تا بیشترین آسیب، جراحت، مرگ یا آسیب به اموال را ایجاد کند. از آنجا که مناطق شهری دارای تراکم جمعیت بیشتر نسبت به محدوده روستایی هستند، هدف قرار دادن این مناطق می تواند تأثیر حمله تروریستی را به حداکثر برساند.
...
[مشاهده متن کامل]

مثالها و چشم انداز در این مقاله اساساً به ایالات متحده مربوط می شود و نقطه نظر جهانی در مورد موضوع را بیان نمی کند.
اقدامات تروریستی شهری مختلفی در دوران اخیر صورت گرفته است از جمله خودروی بمبگذاری شده، جلیقه های انفجاری و در مورد حملات ۱۱ سپتامبر، هواپیماهای ربوده شده استفاده شده است.
در ۲۶ فوریه ۱۹۹۳، ساعت ۱۲:۱۷، یک کامیون رایدر حاوی ۱۵۰۰ پوند ( ۶۸۰ کیلوگرم ) مواد منفجره، توسط رمزی یوسف که در گاراژ زیرزمینی برج شمالی در منهتن پایین، نیویورک، در ایالات متحده پارک شده بود، منفجر شد. این انفجار یک حفره به ابعاد ۱۰۰ پا ( ۳۰ متر ) را در پنج طبقه زیرین ایجاد کرد که بزرگترین آسیب در طبقه های B1 و B2 و آسیب جدی ساختاری در طبقه B3 ایجاد کرد.
در این حادثه شش نفر کشته شدند، بیش از ۱۰۰۰ نفر زخمی و ۵۰٬۰۰۰ کارگر و بازدید کننده دیگر در این ساختمان ۱۱۰ طبقه به دنبال استنشاق هوا بودند. بسیاری از مردم درون برج شمالی مجبور شدند راه پله های تاریک را که حاوی روشنایی اضطراری نبودند طی کنند، تعدادی از آنها نیز دو ساعت یا بیشتر برای رسیدن به محل امن وقت صرف کردند.
یوسف پس از بمب گذاری به پاکستان فرار کرد اما در فوریه ۱۹۹۵ در اسلام آباد دستگیر شد و برای محاکمه در دادگاه به ایالات متحده منتقل شد. شیخ عمر عبدالرحمان در سال ۱۹۹۶ برای شرکت در این بمب گذاری و همچنین سایر توطئه ها محکوم شد. یوسف و ایاد اسمویل در نوامبر ۱۹۹۷ برای انجام بمب گذاری محکوم شدند. چهار نفر دیگر در ماه مه ۱۹۹۴ برای شرکت در این بمب گذاری سال ۱۹۹۳، مجرم شناخته شدند. بر اساس گفته یک قاضی، هدف اصلی توطئه گران در زمان حمله این بوده که برج شمالی را بی ثبات سازد و آن را به سمت برج جنوبی تخریب کند و هر دو ساختمان را نابود کند.
حملات ۱۱ سپتامبر ( که اغلب به ۱۱ سپتامبر یا ۹/۱۱ معروف است ) یک سری حملات انتحاری هماهنگ شده بود که توسط القاعده انجام شد. صبح آن روز، ۱۹ تروریست القاعده، چهار هواپیمای مسافربری جت مسافربری را ربودند. هواپیماربایان عمداً دو هواپیمای مسافربری را به برجهای دوقلو مرکز تجارت جهانی ( ۲۰۰۱–۱۹۷۳ ) در شهر نیویورک زدند، همه سرنشینان هواپیما و بسیاری دیگر که در این ساختمان ها کار می کردند، کشته شدند. هر دو ساختمان در عرض دو ساعت فروریخت، ساختمان های مجاور را ویران کرد و به دیگران نیز آسیب رساند. هواپیماربایان هواپیمای سوم را به پنتاگون که در منطقه آرلینگتون، ویرجینیا، در خارج از واشینگتن دی سی واقع شده است، زدند. هواپیمای چهارم در یک مزرعه در نزدیکی شنکس ویل در مناطق روستایی پنسیلوانیا سقوط کرد. برخی از مسافران این هواپیما و خدمه پرواز آن سعی در بازپس گرفتن کنترل هواپیما از دست هواپیماربایان را داشتند که قصد داشتند آنرا به سمت واشینگتن دی سی برده و آنرا به ساختمان کنگره ایالات متحده بزنند. هیچ کس از این چهار هواپیما نجات پیدا نکرد.

تروریسم شهری
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/تروریسم_شهری

بپرس