ترشی لیته: [ اصطلاح در تداول عامه] یا لیته ترشی . ترشی لیته در واقع ترکیبی از سبزیجات و صیفی جات گوناگون است که به خوبی با یکدیگر مخلوط شده . سپس خرد و ریز شده اند . این کار سبب می شود تا مصرف ترشی مورد نظر به راحتی امکان پذیر باشد. به طور کلی در این مدل از ترشی ها ترکیباتی مانند گل کلم، کلم، هویج، خیار، بادمجان و … استفاده می شود. از طرفی به منظور افزایش طعم و عطر این ترشی ها عمدتا از سبزیجات معطر مانند نعناع خشک، زیره سیاه، تره، ریحان، جعفری و … استفاده می شود. در کنار موارد ذکر شده به منظور خوش طعم کردن ترشی های تهیه شده عمدتا از نمک، فلفل، سرکه، گلپر، تخم گشنیز، زردچوبه، مرزه و … استفاده می شود.
... [مشاهده متن کامل]
( ( سنگک داغ و برشته بود بوی ترشی لیته که خورد به دماغش گشنه اش شد. ) )
( ( عادت می کنیم ، زویا پیرزاد ، چاپ 23 ، 1390 ، ص 191. ) )
... [مشاهده متن کامل]
( ( سنگک داغ و برشته بود بوی ترشی لیته که خورد به دماغش گشنه اش شد. ) )
( ( عادت می کنیم ، زویا پیرزاد ، چاپ 23 ، 1390 ، ص 191. ) )