ترجمۀ جلد دهم بحار الانوار

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] ترجمۀ جلد دهم بحار الانوار، زندگانی حضرت زهرا(س) ترجمه قسمت اول جلد دهم از بحار الانوار از مجموعه ی 25 جلدی و جلد 43 از مجموعه 110 جلدی می باشد که توسط آقای محمد جواد نجفی به زبان فارسی در سال 1354ترجمه گشته است. این کتاب پیرامون زندگانی، فضائل، مناقب و همچنین معجزات حضرت زهراء و حسنین علیهم السلام می باشد.
کتاب از سه بخش مهم و اصلی تشکیل یافته است، این بخش ها شامل بخش مختص به حضرت زهراء علیهاالسلام، بخش شرح حال حضرت حسنین(ع)و بخش های خصوصی امام حسن مجتبی(ع) تشکیل شده است.
بخشی مربوط به حضرت زهرا(س)، از ده باب تقسیم یافته که شامل مباحثی چون ولادت و شهادت فاطمه زهراء(س)، معنی نامها، القاب و کنیه های حضرت و همچنین فضائل، مناقب، معجزات و اقوال اهل تسنن درباره فضائل ایشان است، چنانچه خرگوشی در کتاب: لوامع و کتاب: شرف المصطفی، ابوبکر شیرازی در کتاب خود، ابواسحاق ثعلبی، علی بن احمد طائی، حسن بن علویه قطان در تفسیرهای خود، ابونعیم (بضم نون و فتح عین) و قاضی نظری عموما از حضرت امام صادق(ع) نقل کرده اند: راجع بتفسیر آیه- 19- سوره الرحمن که می فرماید: «مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیانِ» فرمود: حضرت علی و زهراء علیهما السّلام دو دریای عمیق میباشند که هیچ کدام بر دیگری ظلم و تعدی نمی کنند.
به علاوه قسمتی از این بخش، درباره اخلاق و رفتار، ازدواج و معاشرت ایشان با حضرت امیر (ع)و مظلومیت، گریه، رحلت و در قسمتهایی درباره قیامت و دادخواهی ایشان و مواردی راجع به موقوفات و صدقات حضرت زهراء(س) می باشد.
در بخش دوم که مربوط به امام حسن(ع)و امام حسین(ع)می شود پیرامون سه موضوع احادیثی عنوان می شود:

[ویکی نور] ترجمۀ جلد دهم بحار الانوار (مجلسی محمدباقر بن محمدتقی). ترجمۀ جلد دهم بحار الانوار، زندگانی حضرت امام حسین علیه السلام، ترجمه بخشی از کتاب گرانقدر بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار(ع)، تألیف علامه مجلسی(ره) است که توسط محمدجواد نجفی انجام شده است.
لازم به توضیح است که جلد دهم چاپ اول اسلامیّه؛ شامل سه بخش زندگی حضرت زهرا (س) و امام حسن (ع) و امام حسین (ع) می باشد. در چاپ جدید اسلامیه جلد دهم به سه جلد 43 و 44 و 45 تقسیم شد. جلد 44 شامل زندگی امام حسن (ع) و بخش اول زندگی امام حسین (ع) تا قبل از شب عاشورا می باشد و جلد 45 وقایع شب عاشورا تا شهادت و پس از آن را بررسی کرده است؛ بدین جهت کتاب حاضر ترجمۀ جلد 45 چاپ جدید(وقایع عاشورا و پس از آن) بوده و ترجمه بخش اول زندگی امام حسین (ع) به همراه ترجمه زندگی امام حسن (ع) توسط مترجم در یک جلد آمده است.
در جلد 44 از بخش 24، اختصاص به زندگی امام حسین (ع) دارد که با وصیت امام حسن (ع) نسبت به آن حضرت آغاز شده و سپس معجزات و مکارم اخلاق و مباحث دیگری را مطرح کرده است.
بخش 37 به دو قسمت تقسیم و قسمتی از آن به جلد 45 منتقل شده است، بنابراین کتاب حاضر از قسمت دوم بخش 37 آغاز می شود.
این کتاب در 14 بخش تنظیم شده است که مطالب بخش های مختلف عبارتند از:

[ویکی نور] ترجمۀ جلد دهم بحارالانوار، ترجمه بخشى از کتاب گرانقدر بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام، تألیف علامه مجلسى(ره) است که توسط محمدجواد نجفى انجام شده است. این کتاب پیرامون زندگانى، فضائل، مناقب و همچنین معجزات حضرت زهراء و حسنین علیهم السلام است.
جلد دهم چاپ اول اسلامیّه؛ شامل سه بخش زندگى حضرت زهرا(س) و امام حسن(ع) و امام حسین(ع) است. در چاپ جدید اسلامیه جلد دهم به سه جلد 43 و 44 و 45 تقسیم شد. جلد 43 در باب زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) است؛ جلد 44 شامل زندگى امام حسن(ع) و بخش اول زندگى امام حسین(ع) تا قبل از شب عاشورا مى باشد و جلد 45 وقایع شب عاشورا تا شهادت و پس از آن را بررسى کرده است.
در جلد 44 از بخش 24، اختصاص به زندگى امام حسین(ع) دارد که با وصیت امام حسن(ع) نسبت به آن حضرت آغاز شده و سپس معجزات و مکارم اخلاق و مباحث دیگرى را مطرح کرده است.
کتاب از چند بخش مهم و اصلى تشکیل یافته است، این بخش ها شامل بخش مختص به حضرت زهراء علیهاالسلام، بخش شرح حال حضرت حسنین(ع) و بخش هاى خصوصى امام حسن مجتبى(ع) و امام حسین(ع) تشکیل شده است.
بخشى مربوط به حضرت زهرا(س)، شامل مباحثى چون ولادت و شهادت فاطمه زهراء(س)، معنى نامها، القاب و کنیه هاى حضرت و همچنین فضائل، مناقب، معجزات و اقوال اهل تسنن درباره فضائل ایشان است، چنانچه خرگوشى در کتاب: لوامع و کتاب: شرف المصطفى، ابوبکر شیرازى در کتاب خود، ابواسحاق ثعلبى، على بن احمد طائى، حسن بن علویه قطان در تفسیرهاى خود، ابونعیم (بضم نون و فتح عین) و قاضى نظرى عموما از حضرت امام صادق(ع) نقل کرده اند: راجع بتفسیر آیه- 19- سوره الرحمن که می فرماید: «مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیانِ» فرمود: حضرت على و زهراء علیهما السّلام دو دریاى عمیق میباشند که هیچ کدام بر دیگرى ظلم و تعدى نمی کنند.

پیشنهاد کاربران

بپرس