تخم کتان

دانشنامه عمومی

تخم کتان ( بذر کتان یا تخم بزرک ) ( با تخم کتان قناری اشتباه نشود canary grass ) به دو شکل ظاهری یافت می شود: قهوه ای، و زرد طلایی ( خود گیاه کتان بیش از ۲۰۰ گونه دارد ) . با تخم کتان روغن نباتی تولید می شود و به عنوان روغن کتان یا روغن بزرک، که یکی از قدیمی ترین روغن های تجاری است کاربرد دارد. این روغن خوراکی با فشردن سرد و گرم بدست می آید. روغن تخم کتان قرن هاست که به عنوان یک روغن خشک در نقاشی و پوشش لاک الکل استفاده می شود.
در بذر کتان گلیکوزید سیانوژنیک وجود دارد که ماده ایست پیش مرحله ای برای ایجاد طبیعی یا تولید صنعتی ماده بسیار سمی هیدروژن سیانید ( HCN ) . از ۱۰۰ گرم بذر کتان می توان ۵۰ میلی گرم هیدروژن سیانید تولید کرد. مواد شیمیایی معده، در صورت مصرف مقدار عادی بذر کتان ( اگر به صورت آرد یا کوبیده مصرف شود ) ، از مسموم شدن انسان جلوگیری می کنند و ضرری متوجه سلامتی انسان نمی شود. داغ کردن، پختن و سرخ کردن بذر کتان گلیکوزید ها را کاملاً خنثی می کند. در اواخر سال ۲۰۱۶ سازمان دولتی تغذیه در سوئد ( Livsmedelsverket ) نظریه خنثی شدن سموم آرد تخم کتان به وسیلهٔ گرما را زیر سوال برده و اخطار داده که در مصرف احتیاط شود. سازمان دیگری تا امروز ( اسفند ۱۳۹۵ ) این گفته را تأیید نکرده؛ ولی دانه های نکوبیده کاملاً بی ضرر هستند.
دانه های کتان در طب سنتی به صورت کامل یا کوبیده شده مصارف داخلی و خارجی دارد، از جمله برای درمان التهاب معده و روده، اختلالات دستگاه تنفسی، چشم، عفونت ها، سردرد، آنفلوآنزا، تب، روماتیسم و نقرس. تخم کتان منبعی سرشار از مواد مغذی همچون فیبر، منیزیوم، ویتامین B1، اسید چرب آلفا لینولنیک، و امگا ۳ است. بذر کتان منبعی برای چربی سالم، آنتی اکسیدان، و فیبر است. تحقیقات اخیر یافته اند که این تخم می تواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان پروستات، سرطان سینه و بیماری های قلبی نیز مؤثر باشد.
در مورد لاغر شدن با کمک تخم کتان باید دانست که این بذر گیاهی نقش مستقیمی در کم کردن وزن ایفا نمی کند. خوردن تخم کتان با داشتن مواد فیبری فقط عامل می شود که مصرف کننده احتمالاً کمتر احساس گرسنگی داشته باشد و کمتر غذا بخورد. حالتی که بسیاری مواد غذایی دیگر، از جمله سبزی جات نیز می توانند برآورد کنند. خود تخم کتان انرژی زا محسوب می شود و می تواند وزن را بالا ببرد.
جوانه تخم کتان خوراکی وکمی با عطر و طعم تندی است. مصرف بیش از حد تخم کتان با آب ناکافی می تواند باعث انسداد روده شود.
عکس تخم کتانعکس تخم کتانعکس تخم کتانعکس تخم کتان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پیشنهاد کاربران

تخم کتان FLAX SEED
نام علمی Linum usitatissimum
🥜 نام انواع آجیل و خشکبار به انگلیسی:
✅ nuts = آجیل
✅ almond = بادام درختی
✅️ peanut / ground nut ( British ) = بادام زمینی
✅ cashew / cashew nut = بادام هندی
✅ walnut = گردو
...
[مشاهده متن کامل]

✅ hazelnut ( British ) / filbert ( American ) = فندق
✅ pistachio = پسته
✅ sunflower seeds = تخمه آفتاب گردان
✅ pumpkin seed / pepita = تخمه کدو
✅ chickpea ( British ) / garbanzo ( American ) / garbanzo bean ( American ) = نخود
✅ raisin = کشمش
✅ date = خرما
✅ flaxseed = تخم کتان، بذر کتان
✅ poppy seed = دانه خشخاش، شادانه
✅ sesame seed = دانه کنجد
✅ pine nut / pine kernel ( British ) = چلغوز، دانه صنوبر
✅ roasted watermelon seed = تخمه ژاپنی
✅ chestnut = شاه بلوط

یانه. . بزرک . .
یانه . . بررگ
یانه
بزرک
یانه - بزرک

بپرس