تحریم دو حکم حلال

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] تحریم دو حکم حلال؛ بررسی و نقد حکم تحریم متعه حج و ازدواج موقت، ترجمه فارسی کتاب «رسالة فی المتعتین» تألیف سید علی حسینی میلانی ، توسط هیئت تحریریه مرکز حقایق اسلامی است.
در ابتدای کتاب، مقدمه ای از مرکز حقایق اسلامی افزوده شده که در آن، به موضوع و اهمیت کتاب اشاره شده است.
در این اثر، ترجمه ای نسبتا شیوا و رسا و تا اندازه ای آزاد ارائه شده است. به منظور آشنایی با سبک و نوع ترجمه، به گوشه ای از متن عربی و ترجمه فارسی آن، اشاره می شود: «متعة الحج: أن ینشئ الإنسان بالمتعة إحرامه فی أشهر الحجّ من المیقات، فیأتی مکة و یطوف بالبیت، ثمّ یسعی، ثمّ یقصِّر و یحلّ من إحرامه، حتّی ینشئ فی نفس تلک السفرة إحراماً آخر للحجّ من مکة و الأفضل من المسجد الحرام و یخرج إلی عرفات، ثمّ المشعر... إلی آخر أعمال الحج... فیکون متمتّعاً بالعمرة إلی الحجّ و إنّما سمّی بهذا الاسم لما فیه من المتعة؛ أی اللذّة بإباحة محظورات الإحرام فی تلک المدّة المتخلّلة بین الإحرامین و هذا ما حرّمه عمر و تبعه علیه عثمان و معاویة و غیرهما».
«متعه حج چیست؟ منظور از متعه حج این است که انسان در ماه های حج به قصد انجام حج تمتع از میقات، لباس احرام بپوشد، سپس به خانه خدا بیاید و طواف کند و پس از سعی بین صفا و مروه، تقصیر نماید و از احرام درآید. آن گاه در همان سفر، دوباره از مکه لباس احرام بپوشد و مُحرِم شود؛ هرچند بهتر است که از مسجد الحرام مُحرِم شود. سپس به سوی عرفات و مشعر الحرام برود و اعمال حج را تا پایان به جای آورد. با این اقدام، حج تمتع و عمره آن را انجام داده است. واژه «متعه» به معنای بهره و لذت بردن است. از آنجا که در این نوع حج، انجام امور ممنوع در حال احرام و لذت بردن ها، در فاصله زمانی میان دو احرام مباح می شود، از آن به متعه حج یاد می شود».
فهرست مطالب، در ابتدا و کتاب نامه منابع، در انتهای آن آمده است.
در پاورقی ها علاوه بر ذکر منابع، به توضیح برخی از مطالب متن پرداخته شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس