تبسه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تِبِسّه، شهری کهن و استانی به همین نام در الجزایر می باشد.
این استان با ۴۲۷، ۱ کمـ ۲ وسعت و ۲۳۵، ۶۷۳ تن جمعیت (۱۳۸۵ش/۲۰۰۶م) در شمال شرقی الجزایر در مجاورت مرزهای این کشور با تونس واقع است.استان تبسه از مراکز مهم تجارتی و کشاورزی الجزایر به شمار می رود و اقتصاد آن برپایۀ کشاورزی و دامداری استوار است.
The World Gazetteer، wwwworld-gazetteercom
این شهر که مرکز استان تبسه است، با ۶۳۳، ۱۸۶ تن جمعیت (۱۳۸۵ش) در °۳۵ و ´۲۸ عرض شمالی و °۸ و ´۹ طول شرقی در ۱۹ کیلومتری مرز الجزایر با تونس جای دارد.
۱۹۹۶، ص۱۷۴، Britannica Atlas، Chicago، ۱۹۹۶.
دیرینگی سکونت انسان در دشتی که شهر تبسه در آن واقع است، به دورۀ پیش از تاریخ می رسد. این شهر در سدۀ ۷ق م به عنوان پادگانی نظامی در قلمرو دولت کارتاژ قرار داشت، تا آن که در ۱۴۶ق م پس از پایان سومین دورۀ جنگ های روم و کارتاژ (جنگ های پونیک) به تصرف رومیان درآمد و از آن پس به عنوان پایگاهی نظامی برای رومیان در فتح سرزمین های شمالی افریقا اهمیت یافت. در اواخر سدۀ ۱م به روزگار فرمانروایی آوگوستوس (۶۳ق م ـ ۱۴م) تبسه مرکز نظامی سپاه سوم روم بود و در روزگار فرمانروایی ترایانوس، امپراتور روم (۹۸- ۱۱۷م) حدود ۳۰ هزار تن جمعیت داشته است و در زمان هادریانوس (حک ۱۱۷- ۱۳۸م) شمار ساکنانش به ۵۰ هزار تن رسید. سپتیموس سوروس (حک ۱۹۳-۲۱۱م)، امپراتور روم آن را به یک مستعمرۀ رومی بدل ساخت و ساکنانش را به عنوان شهروند روم به رسمیت شناخت.
Britannica، ۲۰۰۶.
...

دانشنامه عمومی

تبسه ( به عربی: تبسة ) شهری در استان تبسه واقع در کشور الجزایر است که در سال ۱۹۹۸ میلادی ۱۵۳٫۲۴۶ نفر جمعیت داشته و جمعیت آن در سال ۲۰۰۵ میلادی به ۲۰۳٫۹۲۲ نفر رسیده است. [ ۱] [ ۲]
عکس تبسهعکس تبسهعکس تبسهعکس تبسه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

تِبِسه (Tebessa)
معبدی در مینروا
شهری در ولایت قسطنطینه، در الجزایر، به فاصلۀ ۱۸ کیلومتری مرز کشور تونس و شمال کوه های بون رومان. ۱۵۶,۶۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۸). معادن مهم فسفات در شمال شرقی این شهر قرار دارد. تبسه با برج و باروهای بیزانسی احاطه شده است و آثاری از دورۀ رومی ها دارد، که عبارت اند از یک سیرک بزرگ، طاق نصرت، و کلیسای بازیلیک (کلیسای جامع)، که در اصل معبد مینروا بوده است. این شهر در دوران رومی ها، مرکز نظامی و بازرگانی بود. بنابر گفته ها، در ۷۱م بنا شده است. در تقاطع راه های منتهی به کارتاژ، نزدیک تونس؛ سِرته، قسنطینۀ کنونی؛ لامبسه، تازولت کنونی؛ و تاکاپه، قابس کنونی، واقع شده بود و به سرعت به مکانی مهم تبدیل شد. احتمالاً از نخستین شهرهایی بوده است که پس از رواج مسیحیت در کارتاژ (۱۵۰م)، این دین را پذیرفت. قرن ۲م باشکوه ترین دوران این شهر بود و در این زمان، ساخت زیباترین بناهای تاریخی تبسه آغاز شد. مدتی بعد، واندال ها آن را ویران کردند و نام شهر از تاریخ حذف شد تا این که سپاهیان بیزانس دوباره آن را بازسازی و احیا کردند.

پیشنهاد کاربران

بپرس