تاکسی

/tAksi/

معنی انگلیسی:
cab, taxi, taxicab, hack, taxi - cab, taxi

لغت نامه دهخدا

تاکسی. ( فرانسوی ، اِ ) کلمه فرانسه متداول در زبان فارسی است و اختصار کلمه «تاکسی -اتو» میباشد. اتومبیل کرایه که در داخل شهرها مسافران را از نقطه ای به نقطه دیگر برد.

فرهنگ فارسی

اتومبیل کرایه ایی که درداخل شهرکارمیکندومردم، راازمحلی به محل دیگرمیبرد
( اسم ) اتومبیل کرایه یی که مسافران رادر داخل شهر از نقطه ای بنقط. دیگر برد.

فرهنگ معین

[ فر. ] (اِ. ) اتومبیل کرایه ای که مسافران را در داخل شهر از نقطه ای به نقطة دیگر برد. ،~متر دستگاهی که در تاکسی نصب می شود برای نشان دادن مقدار مسافت پیموده شده تا براساس آن نرخ کرایة مسافر تعیین شود. ،~ تلفنی نوعی تاکسی که به وسیلة تلفن آن را فرامی

فرهنگ عمید

اتومبیل کرایه ای که در داخل شهر کار می کند و مردم را از محلی به محل دیگر می برد.

دانشنامه عمومی

تاکسی ( وام واژه از زبان فرانسوی، به فرانسوی: taxi ) یا تَکسی ( تلفظ انگلیسی، رایج در فارسی افغانستان ) [ ۱] یک وسیله حمل و نقل عمومی است که برای ترابری مسافر به کار می رود. تاکسی معمولاً یک خودرو دارای مجوز برای حمل و نقل افراد است که با با رنگ متمایز یا یک نشان بر بالای آن مشخص می شود. تاکسی از وسایل نقلیه کرایه ای به حساب می آید که بیشتر برای مسافرت های کوتاه و درون شهری مورد استفاده است.
هرچند بیشتر تاکسی ها از نوع خودروهای شخصی ( اتومبیل ) هستند اما در کشورهای مختلف برحسب ویژگی های جغرافیایی ممکن است تاکسی دریایی و نیز تاکسی هوایی نیز مورد استفاده قرار گیرند. تاکسی آبی قایق های مسافربری کوچک هستند و تاکسی هوایی ممکن است هلی کوپتر یا هواپیمای کوچکی باشد.
در ایران تاکسی ها به گروه های مختلفی تقسیم می شوند. سهمیه بنزین تاکسی های با مجوز، متفاوت و بیشتر از اتومبیل های شخصی است:
• تاکسی های عمومی: در بیشتر شهرهای ایران، تاکسی ها با رنگ زرد یا نارنجی مشخص شده اند. این تاکسی ها گاه دارای مسیر خاصی هستند و تنها مجاز به فعالیت در آن خط هستند. همچنین ممکن است مجبور باشند در روزهای خاصی از هفته فعالیت کنند. تاکسی های عمومی در ایران گرچه قابل کرایه کردن توسط یک فرد هستند اما بیشتر اوقات به صورت مشترک توسط مسافران یک مسیر خاص مورد استفاده قرار می گیرند. ظرفیت آنان چهار مسافر است. این نوع تاکسی ها ارزانترین تاکسی های مورد استفاده در شهرهای گوناگون ایران به حساب می آیند.
• تاکسی های خصوصی: این تاکسی ها که بیشتر با نام آژانس یا تاکسی تلفنی شناخته می شوند در شهرهای بزرگ بیشتر در سطح یک منطقه خاص فعالیت می کنند و اداره شان با شرکت های خصوصی ( آژانس های تلفنی ) است. این تاکسی ها به صورت کرایه ای و با درخواست تلفنی فعالیت می کنند و گاه برای مشتریان دائمی خود شماره عضویت تهیه می کنند. این تاکسی ها در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۴۸ در تهران راه اندازی شدند.
• تاکسی بی سیم: این نوع تاکسی که ابتدا در تهران توسط شرکت تعاونی تاکسیرانی تهران راه اندازی گردید در حدود نیم قرن است که به خدمات رسانی درون و برون شهری در ۳ شیفت شبانه روزی مشغول به کار است و سپس در اکثر کلانشهرها به خصوص مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز، قزوین، قم، کرج و برخی شهرهای دیگر به این صورت فعالیت می کند که پس از تماس با شماره خاصی که در اکثر شهرها ۱۳۳ می باشد، و در تهران، اراک، خرم آباد، یزد شماره ۱۸۲۸ نیز فعال است و اعلام موقعیت خود پس از چند دقیقه تاکسی در محل اعلامی از سوی شما حاضر و به صورت کامل در اختیار شما قرار می گیرد.
• تاکسی ویژه: تاکسی هایی هستند که به صورت خاص برای مسیرهای خاصی تهیه شده اند. بیشتر این تاکسی ها در مسیر فرودگاه ها یا ترمینال های مسافربری کار می کنند
• تاکسی زنان: در تهران در سال های اخیر نوعی تاکسی ویژه زنان در تهران راه اندازی شده که تاکسی بیسیم بانوان نام دارد. تاکسی بیسیم تهران ویژه بانوان با خودروهای پراید ۱۴۱ و رانندگان آنان زن هستند. این نوع تاکسی هم اکنون در کلانشهرهایی که در قسمت تاکسی بیسیم توضیح داده شد فعالیت می کنند.
• تاکسی ون: درتهران و اکثر مراکز استان ها خودروهای ون که ظرفیتی بیش از تاکسی های سواری دارند ( حدود۱۱ ) نفر درخطوط تاکسیرانی شهرها فعالیت دارند و از کرایه ای حدود۳۰٪پائین تر برخوردارند.
• تاکسی گردشگری: نخستین بار در شیراز و تبریز ناوگان تاکسی های گردشگری با ۱۴۷ تاکسی راه اندازی شد. رانندگان این تاکسی ها دارای آموزش های لازم در زمینه گردشگری هستند. [ ۱] با آموزش رانندگان تاکسی در سراسر کشور، قرار است طرح تاکسی گردشگری در شهرهای دیگر ایران نیز پیگیری شود. [ ۲]
• مسافربرهای شخصی: خودروهای شخصی مسافرکش در ایران شامل طیف وسیعی از خودروهای سواری به ویژه پیکان، پژو و پراید می شوند که بیشتر متعلق به افرادی است که به صورت آزادانه، تمام وقت یا پاره وقت به حمل مسافران می پردازند. این تاکسی ها عمدتاً در مسیر یا زمان خاصی کار نمی کنند و کرایه بیشتری در مقایسه با تاکسی های عمومی دریافت می کنند. [ ۳]
عکس تاکسیعکس تاکسیعکس تاکسیعکس تاکسیعکس تاکسی

تاکسی! ( انگلیسی: Taxi! ) یک فیلم جنایی به کارگردانی روی دل روت است که در سال ۱۹۳۲ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به جیمز کاگنی، لرتا یونگ، جرج رفت، گای کیبی و نات پندلتن اشاره کرد.
عکس تاکسی

تاکسی (فیلم ۱۹۵۳). «تاکسی» ( انگلیسی: Taxi ) یک فیلم درام به کارگردانی «گرگوری راتوف» است که در سال ۱۹۵۳ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به دن دیلی، بلانش یورکا و نوا پترسون اشاره کرد.
عکس تاکسی (فیلم ۱۹۵۳)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

مترادف ها

cab (اسم)
تاکسی، جای راننده کامیون، جای لوکوموتیوران

taxi (اسم)
تاکسی، خودروی

taxicab (اسم)
تاکسی

فارسی به عربی

سیارة الاجرة

پیشنهاد کاربران

تاکسی یک فیلم فرانسوی ساخته شده با بازی سامی ناصری، با فیلم نامه ای از لوک بسون و کارگردانی ژرار پیره است. این فیلم اولین فیلم از سری پنج گانه تاکسی ۲، تاکسی ۳، تاکسی ۴ و تاکسی ۵ است. در این فیلم بازیگرانی همچون سامی ناصری، فردریک دیفنتال، ماریون کوتیار، برنارد فارسی، اما سوجبرگ، ادوار مونتوت ایفای نقش کرده اند.
...
[مشاهده متن کامل]

داستان دربارهٔ یک گروه تبهکار آلمانی است که با ماشین مرسدس بنز به سرقت از بانک ها می پردازند و فردی به نام دانیل که یک سوپر ماشین پژو۴۰۶ دارد و با پلیس همکاری می کند.
دانیل که یک مأمور پیک پیتزا است، بعد از ثبت یک رکورد جدید در تحویل پیتزا، موفق می شود که گواهینامه تاکسی رانی گرفته و شغل رؤیایی خود را بدست بیاورد. اما تاکسی او که بسیار تقویت شده است، بعلت سرعت غیرمجاز توقیف می شود و در همین حین، او به یک مأمور پلیس که نمی تواند رانندگی کند کمک می کند تا یک باند خلاف کار آلمانی را تعقیب و دستگیر کنند…

تاکسی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/تاکسی_(فیلم_۱۹۹۸)
کرایه تازی یا عربی نیست!! کرایه هم در زبان های ایرانی کهن و هم در سانسکریت ریشه دارد!
تاکسی ( وام واژه از زبان فرانسوی، به فرانسوی: taxi‎ ) .
تاکسی ریشه ترکی داره
داشکاچی >>>تاکسی
تاکسی واژه ایست برای خودرویی که مسافری را از مکانی به مکان دیگری می برد
واژه ترابری پیشتر ایجاد و چه بجاست و در گزینش واژه بجای "تاکسی" می توان از واژه ترابری یاری جست.
چه نیکوست تا تکه ای از ترابری را با ویژگی تاکسی که گرفتن بهای آن از مسافر هست ترکیب کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

نمونه : بهابری = بها بری
و یا ، ، ، ترابها = ترا بها
گرچه واژه "بهابری" دلچسب تر و ران تر است.
این واژه نیاز به واکاوی بیشتری بین استادان دارد و چه نیک می شود تا با شتاب به این واژه بنگرند

تاخشی= تاکسی= فَرابَر، بهابَر، نرخی، کِرایه بر، بها گیر، بَره، گذار، گدار،
تَرابَر، تَرابها، تراگُذار، ترافی، رَنگو، فامو، کِرایو، بهابَر، پیمایه، پیماد، تخشی،
کم رُ، کرایه رو
برگرفته از فرهنگ نامه ( ( چیلو ) ) .
...
[مشاهده متن کامل]

اسل شناسی واژگان فارسی از ( ( زبان روزمره ) ) و ( ( زبان سازی دیرینه و نو ) ) .
نویسنده :
#مسعودلشکر نجم آبادی - امیرمسعودمسعودی
#آسانیک گری
#چیلو
#chilloo
#asaniqism
#امیرمسعودمسعودی
# آسانیکا
#asaniq
#Taksoo
#نازنین - علیپور
#مهدی - اباسلط
#فرشید - سرباز - وتن - رشید
#نهال - بهداد - فر
#محمد - رویایی
#ضیا - همایون
#نادر - رهسپار
#اردشیر - سمسار
#اوج - اندیشان - آزاد
راهنمای بهره برداری و اسفایده.
ساختار نوشته شدن برابری واژه ها :
اسل= ساختگی= اسل های دیگر

فَرابَر
( از: فرهنگ بیست هزار، ضیاءالدین هاجری )
پارسی سَره را پاس بداریم.
نرخی، بهابر
کرایه تازی است.
یک: ( فرودگاه ) جابه جایی هواپیما روی نوار ( : باند ) فرودگاه؛
دو: ( شهر ) خودروهای جابه جایی مسافر
خودرو کرایه ای یا برای کوتاه تر شدن کرایه ای
تاکسی
شایسته تر برای زبان پارسی امروز : کِرایه بَر
تاکسی
تَرافی ( فی پارسی است و با fee انگلیس و فایده اَرَبی همریشه است )
تَرابَر، تَرابها، تَراگُذار، گُذاره ( بهتر است گُداره نوشته شود ) ، بَره ( از بُردن ) ، بهاگیر،
نِرخی، تَخشی، تاخشی، کِرایو، بهابَر، پیمایه، پیماد،
زَردو ( رنگ کنون تاکسی ها ) ، رَنگو، فامو
کم رُ -
سَیّارَهُ الاُجرَه
کرایه رو
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٦)

بپرس