اسید تانیک ( به انگلیسی: Tannic acid ) یک فرم ویژه ای از ماده تانن است که خود نوعی پلی فنول محسوب می شود. این اسید به دلیل گروه عاملی فنول فراوانی که در ساختارش هست، اسیدینگی ( اسیدیته ) پایینی دارد ( pKa آن حول و حوش ۶ است ) . فرمول شیمیایی نوع تجاریِ این اسید معمولاً به صورت C76H52O46 اعلام می شود.
اگرچه اسید تانیک گونهٔ ویژه ای از تانن است، اما گاهی - به نادرستی - این دو اصطلاح به جای هم به کار می روند. دیرپاییِ کاربرد نادرست این دو اصطلاح، به همراهِ تکرار این اشتباه در برخی مقاله های دانشگاهی، به این آشفتگی دامن زده است. این آشفتگی به ویژه در نوشته های مربوط به چای سبز و چای سیاه گسترده تر است؛ در حالی که هر دوی آن ها تانن و دیگر پلی فنول ها را در خود دارند، اما تانیک اسید ندارند. [ ۱]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاگرچه اسید تانیک گونهٔ ویژه ای از تانن است، اما گاهی - به نادرستی - این دو اصطلاح به جای هم به کار می روند. دیرپاییِ کاربرد نادرست این دو اصطلاح، به همراهِ تکرار این اشتباه در برخی مقاله های دانشگاهی، به این آشفتگی دامن زده است. این آشفتگی به ویژه در نوشته های مربوط به چای سبز و چای سیاه گسترده تر است؛ در حالی که هر دوی آن ها تانن و دیگر پلی فنول ها را در خود دارند، اما تانیک اسید ندارند. [ ۱]
wiki: تانیک اسید