تازه های اصول

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بخش تازه های اصول را گشوده ایم و بنا داریم به اندازه توان، به شناساندن تمام آثار تازه نشر یافته اصولی بپردازیم.
سید علی نقی حیدری، بیروت، دار السیرة، چاپ اول، ۱۴۱۸.مرحوم آیت اللّه خویی این اثر را این گونه می ستاید:(وجدته کتاباً بدیعاً فی بابه، سلساً فی اسلوبه، جمیل البیان، حسن الترتیب، قوی الحجّة، لم یوجزه الی حد یخل بالمقصود ولم یفصله بما یوجب الملل للمطالع والقارئ. وان فی مقدمة الکتاب إلماعاً الی تاریخ الفقه و اصوله لابد من معرفته لکلّ من اراد درس الکتاب او مطالعته.والکتاب هذا بحسن ترتیبه الرائق، وبیانه الفائق، لجدیر بالطبع ونشر نسخه لیستفید منه طلاب الوصول الی مرتبة الاستنباط.)
الاستصحاب
امام خمینی ، تحقیق و نشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، چاپ اول، ۱۳۷۵.آنچه در این اثر، بیش تر نمود دارد، این است که: نویسنده بزرگوار و والا مقدار، در مباحث، دقت عقلی و عرفی را به کار می برد و از هر کدام، در جای مناسب خود بهره می برد و بر این اساس، نظر بسیاری از اصولیان پیشین را به نقد می کشد.این اثر ارزش مند، به تازگی به همت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، پس از مقابله نسخه چاپی با نسخه دستنوشته حضرت امام، با ویژگی های زیر به چاپ رسیده است:۱. پاراگراف بندی و به کارگیری نشانه های سجاوندی . ۲ . استخراج آیات و روایات و دیدگاه ها. ۳ . شناساندن اعلام و راویانی که در متن نام برده شده اند. ۴ . تهیه فهرست های راه گشا: آیات، احادیث، اسماء انبیاء و ائمه(ع)، اعلام، کتاب ها، مصادر تحقیق و موضوع ها.
البدایة فی توضیح الکفایة
علی عارفی پشی، تهران ، نشر نیایش، چاپ اول، ۱۳۷۵.کفایة الاصول ، از دیرباز از کتاب های پرمایه و ژرفِ درسی حوزه های علمیه است و بسیار مورد توجه عالمان و محققان و باریک اندیشان، از این روی، شرح ها بر آن بسیار نگاشته اند و تلاش ورزیده اند فهم آن را برای خوانندگان و مطالعه کنندگان، چه استاد و چه شاگرد آسان سازند. آقای علی عارفی با همین هدف، به شرح آن پرداخته و تلاش ورزیده، با مثال های مناسب، عبارت های دشوار فهم را شرح کند و فهم آن ها را آسان سازد. جلد نخست، از آغاز کفایه، تا پایان بحث مقدمه حرام و مکروه را در بردارد.
تنقیح الاصول
...

پیشنهاد کاربران

بپرس