تاریخ پیتزا ( به انگلیسی: History of pizza ) از دوران باستان آغاز می شود، زمانی که فرهنگ های مختلف باستانی شروع به درست کردن نان هایی مسطح کردند که روی آنها را مواد خوراکی پوشانده بودند. از فوچا[ a] می توان به عنوان غذایی یاد کرد که قبل از پیتزا احتمالاً رواج داشته و نوعی پیتزای اولیه بوده است. فوچا متشکل از نانی مسطح است که رومیان به آن پانیس فوکاکیوس ( به لاتین: Panis focacius ) می گفتند و روی آن را با مواد خوراکی می پوشانندند. [ ۱] پیتزای امروزی از قرن هجدهم یا اوایل قرن نوزدهم در ناپل ایتالیا شروع به تهیه شدن شد. [ ۲]
کلمه پیتزا برای اولین بار در سال ۹۷۷ میلادی در گائتا[ ۳] و به طور پی در پی در مناطق مختلف ایتالیا مرکزی و جنوبی ثبت شده است. پیتزا به طور عمده در ایتالیا و در سایر نقاط نیز توسط مهاجران ایتالیایی خورده می شده است. این موضوع با شروع جنگ جهانی دوم و سربازان متفقین به ایتالیا تغییر کرد و این غذا شهرت بیشتری پیدا کرد.
باستان شناسان فرانسوی و ایتالیایی نان پخته شده با قدمت ۷۰۰۰ سال را در ساردینیا یافته اند. [ ۴] غذاهایی مانند پیتزا از دوران باستان تهیه می شده اند. اسناد حاکی از این است که مواد مختلفی برای ایجاد طعم به نان اضافه می شده است.
• در قرن ششم قبل از میلاد، سربازان هخامنشی که تحت امر داریوش بزرگ خدمت می کردند، نان های پهن شده و مسطح خود را که روی آن پنیر و خرما قرار داده بودند، روی سپرهای جنگی خود می پختند. [ ۵] [ ۶]
• در یونان باستان، افراد یک نان مسطح و پهن شده به نام پلاکوس[ b] [ ۷] درست می کردند با موادی مانند گیاهان، پیاز، پنیر و سیر طعم دار می شده است. [ ۸]
• اولین اشاره به پیتزا به عنوان غذا در انه اید ( حدود ۱۹ سال قبل از میلاد ) رخ داده است، هنگامی که سلنو[ c] ، ملکه هارپی، پیش بینی می کند که تروجان ها تا زمانی که مجبور نشوند از گرسنگی میز غذای خود را بخورند، صلح نمی کنند. [ ۹]
برخی از مفسرین پیشنهاد کرده اند که منشا پیتزا می تواند با پیزارل[ d] ارتباط داشته باشد، غذایی که توسط یهودیان رومی پس از بازگشتن از کنیسه به عنوان کوشر در عید پسح پخته شده و مصرف می شده است. [ ۱۰] آبا ابن، پیشنهاد کرده است که پیتزای مدرن و امروزی برای اولین بار در ۲۰۰۰ سال قبل و زمانی که سربازان رومی پنیر و زیتون را به نان مصا اضافه کرده اند، تهیه شده است. [ ۱۱]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفکلمه پیتزا برای اولین بار در سال ۹۷۷ میلادی در گائتا[ ۳] و به طور پی در پی در مناطق مختلف ایتالیا مرکزی و جنوبی ثبت شده است. پیتزا به طور عمده در ایتالیا و در سایر نقاط نیز توسط مهاجران ایتالیایی خورده می شده است. این موضوع با شروع جنگ جهانی دوم و سربازان متفقین به ایتالیا تغییر کرد و این غذا شهرت بیشتری پیدا کرد.
باستان شناسان فرانسوی و ایتالیایی نان پخته شده با قدمت ۷۰۰۰ سال را در ساردینیا یافته اند. [ ۴] غذاهایی مانند پیتزا از دوران باستان تهیه می شده اند. اسناد حاکی از این است که مواد مختلفی برای ایجاد طعم به نان اضافه می شده است.
• در قرن ششم قبل از میلاد، سربازان هخامنشی که تحت امر داریوش بزرگ خدمت می کردند، نان های پهن شده و مسطح خود را که روی آن پنیر و خرما قرار داده بودند، روی سپرهای جنگی خود می پختند. [ ۵] [ ۶]
• در یونان باستان، افراد یک نان مسطح و پهن شده به نام پلاکوس[ b] [ ۷] درست می کردند با موادی مانند گیاهان، پیاز، پنیر و سیر طعم دار می شده است. [ ۸]
• اولین اشاره به پیتزا به عنوان غذا در انه اید ( حدود ۱۹ سال قبل از میلاد ) رخ داده است، هنگامی که سلنو[ c] ، ملکه هارپی، پیش بینی می کند که تروجان ها تا زمانی که مجبور نشوند از گرسنگی میز غذای خود را بخورند، صلح نمی کنند. [ ۹]
برخی از مفسرین پیشنهاد کرده اند که منشا پیتزا می تواند با پیزارل[ d] ارتباط داشته باشد، غذایی که توسط یهودیان رومی پس از بازگشتن از کنیسه به عنوان کوشر در عید پسح پخته شده و مصرف می شده است. [ ۱۰] آبا ابن، پیشنهاد کرده است که پیتزای مدرن و امروزی برای اولین بار در ۲۰۰۰ سال قبل و زمانی که سربازان رومی پنیر و زیتون را به نان مصا اضافه کرده اند، تهیه شده است. [ ۱۱]
wiki: تاریخ پیتزا