تاریخ روسیه

دانشنامه عمومی

تاریخ روسیه از گروه نژادی اسلاوهای شرقی آغاز می شود، که نهایتاً به روسی ها، اوکراینی ها و بلاروس ها تقسیم می شوند. نخستین ایالت اسلاویک شرقی، روس کی یف، دین مسیحیت را در سال ۹۸۸ از امپراتوری بیزانس پذیرفت، ولی با شروع تجزیه بیزانس فرهنگ های اسلاویک فرهنگ روسیه را برای هفت قرن بعدی تعریف نمودند. روس کی یف در نهایت به عنوان یک استان به چند ایالت تجزیه گردید که برای کسب مطالبات خود به عنوان وارثان تمدن و جایگاه غالب آن با یکدیگر رقابت می نمودند.
پس از قرن سیزدهم، حکومت مسکو به تدریج بر مرکز فرهنگی سابق غلبه نمود. تا قرن هجدهم، دستگاه حکومت مسکو تبدیل به امپراتوری روسیه گردید که از لهستان در شرق تا اقیانوس کبیر امتداد می یافت. توسعه در جهت غرب موجب آگاه شدن روسیه نسبت به پیشرفت کند آن کشور و نیز ایجاد انزوایی برای آن کشور گردید که مراحل اولیه گسترش در آن واقع شده بود. رژیم های جانشین در قرن نوزدهم به یک چنین فشارهایی با ترکیبی از اصلاحات ناخواسته و سرکوب بیگاری روسی پاسخ دادند که لغو رعیت داری درسال ۱۸۶۱ از آن جمله بود اما این الغاء به قیمت ناخوشایندی برای رعیت ها تمام شد و فشارهای انقلابی را افزایش داد. بین لغو رعیت داری و آغاز جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۴، اصلاحات استولیپین، قانون اساسی سال ۱۹۰۶ و مجلس کشور تغییرات چشمگیری را در اقتصاد و سیاست روسیه ارائه نمود، اما تزار ها هنوز مایل به واگذاری حکومت استبدادی خود نبودند.
شکست نظامی و کمبود آذوقه سبب انقلاب روسیه در سال ۱۹۱۷ شد، و بلشویک ها و حزب کمونیست شوروی را به قدرت رساند. بین سال های ۱۹۲۲ تا ۱۹۹۱، تاریخ روسیه که اساساً تاریخ شوروی می باشد، به شکلی مؤثر به عنوان امپراتوری مبتنی بر ایدئولوژی تقریباً هم ارز با امپراتوری روسیه گردید. از همان سال های ابتدا، دولت روسیه بر مبنای یک حکومت تک حزبی از کمونیست ها پایه گذاری شد، که با آغاز آن در مارس ۱۹۱۸، آن ها خود را بلشویک نام نهادند. اما تا اواخر دهه ۱۹۸۰، با ضعف ساختارهای اقتصادی و سیاسی که شرایطی حاد پیدا کرده بودند، در پایان دوره حکومت اتحاد شوروی، تغییرات چشمگیری در رهبری های اقتصادی و حزبی آن ها رخ داد.
از این رو تاریخ فدراسیون جدید روسیه کوتاه می باشد و تنها به فروپاشی اتحاد شوروی در اواخر سال ۱۹۹۱ برمی گردد. از زمان دستیابی به استقلال، روسیه خود را در صحنه بین المللی جانشین قانونی اتحاد شوروی سابق می داند. اما روسیه جایگاه خود را به عنوان ابرقدرت از دست داده چرا که مواجه با چالش های جدی در تلاش های خود برای ایجاد یک نظام جدید سیاسی و اقتصادی پس از شوروری سابق می باشد. در جدال بر سر مالکیت سوسیالیستی برنامه ریزی متمرکز دولتی اموال در حوزه شوروی ( سابق ) ، روسیه در تلاش برای ایجاد اقتصادی مبتنی بر عناصر سرمایه داری بازار با پیامدهایی مشقت بار بوده است. حتی امروز هم روسیه در اموری یکسان همچون فرهنگ سیاسی و ساختار اجتماعی با تزارها و اتحاد شوروی سابق سهیم می باشد.
عکس تاریخ روسیهعکس تاریخ روسیهعکس تاریخ روسیهعکس تاریخ روسیهعکس تاریخ روسیهعکس تاریخ روسیه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس