تاریخ حدیث شیعه در سده های دوازدهم و سیزدهم هجری

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] تاریخ حدیث شیعه در سده های دوازدهم و سیزدهم هجری، اثر حسین صفره، پژوهشی است پیرامون آثار حدیثی شیعه و مؤلفان آن در قرن دوازدهم و سیزدهم هجری که به زبان فارسی و در دوران معاصر نوشته شده است.
عواملی همچون شرط لازم بودن مطالعه تاریخ حدیث برای تحقیق روشمند در حوزه های مختلف علوم حدیث، مورد هجوم شبهات تاریخی قرار گرفتن حدیث به عنوان پدیده ای تاریخی و شناختن و شناساندن پشتوانه عملی حدیث به وسیله اثبات اتصال آن به عصر پیامبر(ص) و امامان(ع) و در امان ماندن آن از دستان تحریفگر پیدا و پنهان، انگیزه ای شده است تا گروه تاریخ و حدیث «پژوهشکده علوم و معارف حدیث»، مجموعه «تاریخ حدیث شیعه (از قرن نخست تا عصر حاضر)» که اثر حاضر، جلد چهارم آن می باشد را پی ریزی نماید.
کتاب با مقدمه گروه تاریح حدیث پژوهشکده علوم و معارف حدیث آغاز و مطالب در یک پیشگفتار و پنج فصل، تنظیم شده است.
اثر حاضر، که به صورت تفصیلی، تاریخ حدیث شیعه را در قرن های دوازدهم و سیزدهم هجری بررسی می کند، در واقع، چهارمین جلد از مجموعه پنج جلدی «تاریخ حدیث شیعه (از قرن نخست هجری تا عصر حاضر)» می باشد که تدریجا منتشر شده است.
در این مجموعه، به ترتیب تاریخی، اطلاعات مربوط به حدیث شیعه، گردآوری شده است.
در آغاز کتاب تحت عنوان سخنی با خواننده، ضمن بیان انگیزه نگارش کتاب، به موضوع مجلدات مجموعه پنج جلدی «تاریخ حدیث شیعه»، اشاره شده است و از جمله بیان شده که: مباحثی که در هر دوره مورد بحث (یا در هر یک از مقالات) مورد توجه بوده اند، عبارتند از: شرایط اجتماعی - فرهنگی، حوزه های علمی - جغرافیایی، عالمان حدیث پژوه، زمینه های فعالیت های حدیثی، گونه های نگارش های حدیثی، علوم حدیث، اجازات و مشایخ اجازه. معرفی مهم ترین فعالیت های حدیثی هر عصر نیز از دیگر اطلاعات موجود در این مجموعه است.

پیشنهاد کاربران

بپرس