تاریخ اطباء العیون العرب

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] تاریخ اطباء عیون العرب مجموعه مقالات «نشأت الحمارنة» است که در تاریخ دانش پزشکی و به ویژه چشم پزشکی به رشته تحریر درآمده و توسط مجله کحال که مجله تخصصی چشم پزشکی عربی منتشر شده است.
این اثر در مقالات متعددی در دو جلد به رشته تحریر درآمده است. جلد اول کتاب در هشت مقاله تدوین شده است.در جلد دوم نیز در ضمن مقاله ای اطبای قرن هشتم تا دهم به تفکیک در پنج بخش معرفی شده اند.
«تاریخ اطباء العیون العرب» نگاشته ای تاریخی- علمی است ولی از آنجا که مباحث علمی به زبان ساده نگاشته شده برای عموم مردم نیز قابل استفاده است.
در این اثر مباحث تاریخی و حتی مباحث تخصصی چشم پزشکی به ساده ترین بیان مطرح شده است به گونه ای که شاید چشم پزشکان و متخصصین این اثر را چندان اثری علمی تلقی نکنند.
در طرح مباحث چندان به نکات حاشیه ای و نقل قول های مکرر بی فائده توجهی نشده است، بلکه سعی شده مباحث مهم و اساسی به صورت خلاصه تحریر و تدوین شود.

[ویکی فقه] تاریخ اطباء العیون العرب (کتاب). کتاب «تاریخ اطباء عیون العرب» مجموعه مقالات «نشات الحمارنة» است که در تاریخ دانش پزشکی و به ویژه چشم پزشکی به رشته تحریر درآمده و توسط مجله کحال که مجله تخصصی چشم پزشکی عربی منتشر شده است.
این اثر در مقالات متعددی در دو جلد به رشته تحریر درآمده است. جلد اول کتاب در هشت مقاله تدوین شده است. در جلد دوم نیز در ضمن مقاله ای اطبای قرن هشتم تا دهم به تفکیک در پنج بخش معرفی شده اند.
← جلد اول
۱. کتاب «تاریخ اطباء العیون العرب» نگاشته ای تاریخی- علمی است ولی از آنجا که مباحث علمی به زبان ساده نگاشته شده برای عموم مردم نیز قابل استفاده است.۲. در این اثر مباحث تاریخی و حتی مباحث تخصصی چشم پزشکی به ساده ترین بیان مطرح شده است به گونه ای که شاید چشم پزشکان و متخصصین این اثر را چندان اثری علمی تلقی نکنند.۳. در طرح مباحث چندان به نکات حاشیه ای و نقل قول های مکرر بی فائده توجهی نشده است، بلکه سعی شده مباحث مهم و اساسی به صورت خلاصه تحریر و تدوین شود.۴. در عین حال این اثر از آنجا که به گوشه ای از تاریخ علم پرداخته برای اقشار بسیاری سودمند است، چرا که هم در حوزه تاریخ علوم کاربرد دارد و هم در بررسی زندگانی بسیاری از اطبای مشهور.۵. البته در تحریر مقالات این اثر، تعصب عربی غیرقابل انکار است. از این رو ماسرجویه جندی شاپوری و جبرئیل بن بختیشوع که هر دو طبیب ایرانی و دانش آموخته دانشگاه جندی شاپوراند و یا محمد بن زکریای رازی که بدون شک طبیبی ایرانی است، پزشکان عرب معرفی شده اند.
وضعیت کتاب
کتاب فاقد فهرست و پاورقی است.
منبع
...

پیشنهاد کاربران

بپرس