تئوبروم. [ ت ِ ءُ رُم ْ ] ( فرانسوی ، اِ ) تئوبروما. در کتب علمی مستعمل است. نوعی گیاه از خانواده «مالواسه » مخصوص نواحی گرم که از بسیاری از اقسام آن کاکائو گیرند. گل گلاب در گیاه شناسی ذیل کلمه «تئوبروما-کاکائو» آرد: دارای میوه هائی بطول 10-20 سانتیمتر با دانه های بسیار است که برای تهیه شکلاد بکار میرود و دارای ماده غذایی ازتی بسیار ( 20% ) و مازو و نشاسته ( 10% ) و قند و مواد چربی ( 52% ) است. مهمترین مواد ازتی آن کافئین و «تئوبرومین » ( 2% ) است که برای تحریک دستگاه عصبی بکار میرود. در نقاط گرم و مرطوب میروید. ( از گیاه شناسی گل گلاب ص 203 ). رجوع به «تئوبرومین » و کاکائو شود.
فرهنگ فارسی
تئوبروما ماخوذ از فرانسه و در کتب علمی مستعمل است . نوعی گیاه از خانواده مالواسه مخصوص نواحی گرم که از بسیاری از اقسام آن کاکائو گیرند .